x close

Cum se aleg Babele în luna martie. Află cum trebuie să îți alegi ziua norocoasă

25 Feb 2020   •   15:00
Cum se aleg Babele în luna martie. Află cum trebuie să îți alegi ziua norocoasă Foto: Pixabay.com

Babele sunt personaje mitologice populare din Romania. Legenda are legatura cu Baba Dochia, responsabila cu aducerea iernii care incepe sa-si dea jos cate un cojoc din cele noua. Astfel, cu fiecare cojoc dat jos, afara se face mai cald, iar iarna este inlocuita de primavara.

Cum se aleg Babele in luna martie

Traditia spune ca fiecare om isi alege cate o baba intre 1 si 9 martie. Asa cum este ziua aleasa, asa va fi si firea omului tot anul.  Alta interpretare este cum e in ziua respectiva, asa ii va merge omului tot anul. Daca vremea va fi frumoasa, omul va avea noroc, toate ii vor merge bine, iar el va fi vesel si fericit. Daca vremea va fi rea, cu cerul intunecat, omul va fi morocanos si toate ii vor merge pe dos.

Multi batrani spun, insa, ca, daca ploua sau ninge in ziua Babei lui, omul va avea un an bogat.

Babe martie numerologie

Pe de alta parte, exista si o latura numerologica a Babelor. Baba fiecarui om este in ziua in care s-a nascut. Daca cineva este nascut intr-o zi de 6, va avea Baba pe 6 martie. Daca este nascut intr-o zi de 30, Baba lui va fi pe 3 martie (3+0=3).

Babe martie – Legenda

O alta legenda din batrani spune ca Baba Dochia avea un fiu care i-a adus babei o nora pe care ea nu a placut-o. Baba i-a dat nurorii un ghem de lana neagra si i-a cerut sa il albeasca. Atat de tare freca femeia ca sa spelea firul, incat degetele au inceput sa-i sangereze. Dar lana tot neagra a ramas. Disperata, fata a inceput sa planga. Si plangea atat de tare, incat Iisus a  auzit-o. A venit la ea si i-a daruit o floare rosie, spunandu-i sa spele lana cu ea. Tanara  a urmat sfatul Mantuitorului, a pus floarea in apa, iar lana s-a albit pe loc.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
 

Citeşte mai multe despre:

babe Tradiţii şi obiceiuri
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati