Antena 3 CNN Actualitate Social Dezastru după inundații! Încă o lovitură pentru oamenii loviți de ape

Dezastru după inundații! Încă o lovitură pentru oamenii loviți de ape

Inundațiile au făcut prăpăd în România, dar nu este singura problemă cu care se confruntă oamenii afectați de furia apei. Prețurile la legume și fructe au crescut cu 10% în aceale zone.

Dezastru după inundații! Încă o lovitură pentru oamenii loviți de ape
05 Iul 2020   •   14:25

Alina Moşoarcă este la a patra generaţie de agricultori. Are patru solarii în satul Jena, de lângă Lugoj, unde cultivă roşii, ardei, castraveţi şi vinete, toate bio. Inundaţiile din ultima perioadă i-a distrus însă, toată producţia.

Pierderi uriașe

Ea spune că recolta de anul acesta ar fi fost una bogată dar acum înregistrează mari pierderi.

A adus, împreună cu familia, zeci de tone de îngrăşământ natural pentru a face pământul mai roditor. A săpat, cultivat, plivit şi irigat zi şi noapte pentru a obţine o producţie bună. Viitura i-a distrus tot, dar, pentru a mai recupera din pagubă, Alina a plantat fasole. Ea spune că până în acest moment nu a primit niciun ajutor de la autorităţi şi nici nu speră să primească. S-a bazat mereu pe forţele proprii. „Am avut cultură de roşii pe care am pierdut-o în totalitate, am replantat fasole verde în speranţa că mai recuperăm ceva din pagubă să nu rămână spaţiul liber şi asta este situaţia, muncim şi la treabă mai departe”, spune Alina Moșoarcă.

Prețuri mai mari

În aceaşi situaţie este şi Alin Păun Vasiloni, din comuna Fârdea. El a pierdut întreaga cultură de porumb şi dovleac. Dacă apa nu i-ar fi luat tot, ar fi obţinut un profit frumos. Acum Alin se gândeşte dacă mai are rost să o ia de la capăt. „În urma inundaţiilor care au avut loc în ultima perioadă, mi-au afectat o suprafaţă de 7.000 de metri de porumb şi 9.000 de metri pătraţi de dovleac... Apa a făcut prăpăd, a spălat tot, a adus numai noroaie, gunoaie şi după cum se poate vedea… mai rău de aşa nu se poate”.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: inundatii preturi mari
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close