Antena 3 CNN Actualitate Social Dezvăluiri teribile din dosarul fostului episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu: „Săruturi cu limba, mângâieri pe organele genitale, inițiative de sex oral!”

Dezvăluiri teribile din dosarul fostului episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu: „Săruturi cu limba, mângâieri pe organele genitale, inițiative de sex oral!”

Dezvăluiri de-a dreptul șocante din dosarul fostului episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu, dar și al ex-arhimandritului Sebastian Jitaru.

Dezvăluiri teribile din dosarul fostului episcop de Huși Corneliu Bârlădeanu: „Săruturi cu limba, mângâieri pe organele genitale, inițiative de sex oral!”
04 Iun 2020   •   10:26

Cei doi solicită judecătorilor să dispună anularea arestării preventive, iar magistrații din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit ca termen al cauzei ziua de vineri.

Din dosarul celor doi ies la iveală însă fapte teribile. În încheirea întinsă pe 47 de pagini, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au redat atât concluziile avocaților, cât și pe cele ale procurorilor. Mai apoi, judecătorii ieșeni au explicat de ce, din punctul lor de vedere, se impune arestarea preventivă.

„În acest caz sunt îndeplinite în totalitate condițiile pentru a putea lua măsura arestării preventive. Judecătorul de drepturi și libertăți reține că, din actele și lucrările dosarului, rezultă probe și indicii temeinice că inculpații ar fi săvârșit faptele reținute în sarcina lor, așa cum au fost prezentate în referatul cu propunerea de arestare preventivă”, au menționat magistrații.

Aceștia au adăugat că situația de fapt reținută în sarcina celor doi este amplu expusă de procuror, care a făcut referiri concrete la probele relevante.

„Este conturată o suspiciune rezonabilă, în sensul că inculpații s-ar face vinovați de săvârșirea următoarelor fapte de natură penală. În perioada februarie – mai 2017, inculpatul Onilă Cornel (Corneliu Bârlădeanu – n.r.), în calitate de profesor, ar fi supus, prin constrângere psihică, unor acte de natură sexuală, respectiv sărutări cu limba, mângâieri în zona organelor genitale, dezbrăcarea acestuia și sărutarea corpului, pipăirea, precum și gesturile de a-i lua mâna și de a i-o plimba pe organele sexuale ale inculpatului pe partea vătămată, minor la acea dată. În perioada 19 – 23 mai 2017, același inculpat (Corneliu Bârlădeanu – n.r.) ar fi avut inițiative de a-i face sex oral persoanei vătămate (un elev minor la acea dată – n.r.), inițiative finalizate cu un astfel de act consumat, fapte comise prin constrângere psihică”, au adăugat judecătorii.

Magistrații au adăugat, în ceea ce îl privește pe Sebastian Jitaru, că acesta ar fi constrâns psihic un elev să întrețină relații sexuale cu fostul episcop Corneliu Bârlădeanu. „În luna februarie 2017, inculpatul Jitaru Cristi Sebastian ar fi comis prin constrângere psihică acte sexuale asupra persoanei vătămate, respectiv mângâierea în zona organelor genitale, dezbrăcarea acestuia și sărutarea lui pe corp, pipăirea sa, supunerea sa în final, profitând de lipsa de reacție, pe fondul fricii, la efectuarea unui act sexual oral finalizat. În baza unei rezoluțiuni infracționale unice, în perioada februarie – sfârșitul lunii mai 2017, inculpatul Jitaru Cristi Sebastian ar fi exercitat constrângeri psihice constante, prin amenințare cu diverse consecințe, pe persoana vătămată, pentru a o determina să suporte agresiunile sexuale la care era supusă de către inculpatul Onilă, cu scopul de a obține un material video, pe care plănuia să îl folosească împotriva celui din urmă”, au afirmat judecătorii.

Conform acestora, fostul arhimandrit ar fi constrâns un alt elev să îi facă sex oral. „În perioada 26 iunie 2015 – vara anului 2016, în baza unei rezoluții infracționale unice, inculpatul Jitaru ar fi săvârșit prin constrângere acte sexuale orale asupra unei alte persoane vătămate, minoră la acel moment. Pentru stabilirea caracterului rezonabil al suspiciunii sunt avute în vedere toate probele administrate în cursul urmăririi penale, la care s-a făcut referire în propunerea de arestare preventivă, esențiale fiind declarațiile victimelor presupuselor infracțiuni, în lipsa unor martori oculari. Din punctul de vedere al judecătorului de drepturi și libertăți, aceste declarații prezintă detalii care conferă veridicitate. Evenimentele expuse se încadrează în realitatea prezentată de martorii audiați în cauză”, au mai spus magistrații ieșeni, potrivit BZI.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close