Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Documente incredibile! Cum se deconspiră binomul SRI-DNA. Adina Samson, sechestrată și anchetată în vila Serviciilor

Documente incredibile! Cum se deconspiră binomul SRI-DNA. Adina Samson, sechestrată și anchetată în vila Serviciilor

Documente incredibile! Cum se deconspiră binomul SRI-DNA. Adina Samson, sechestrată și anchetată în vila Serviciilor
02 Noi 2018   •   21:21

Adina Samson, fosta prietena a primarului Gheorghe Nichita a declarat în fața judecătorilor presiunile teribile la care a fost supusă de către DNA şi SRI. Aceasta a descris cum a fost închisă două nopţi într-o vilă a SRI de la Gura Humorului şi cum a fost ridicată de pe stradă şi dusă într-un apartament unde se aflau oameni de la DNA şi SRI care au îndemnat-o să-l reclame pe primar.

Adrian Ursu și Oana Zamfir au prezentat în emisiunea Exces de putere documente care arată cum se deconspiră binomul SRI-DNA. Martorul protejat, Adina Samson, nu își recunoaște declarațiile așa cum sunt la DNA, iar DNA îi ridică protecția. 

I se acordase protecție pentru că aceasta considera că viața și integritatea corporală îi sunt puse în pericol, de către primarul Gheorghe Nichita. 

Șeful de la SRI Suceava, la momentul respectiv, era Gabriel Constantinescu. 

În acest dosar există o altă mărturie, o altă colegă a Adinei Samson a fost ridicată de pe stradă și dusă să dea declarații. 

„Eu nu am înțeles că ar fi dat o declarație acolo(n.r. - vilă). Au fost luate declarații în vile de hotel, dar au fost nelegale. De ce trebuia să fie un ofițer SRI să plătească un martor? Ce înseamnă beneficiar secundar? Nu pot să detaliez, avem un răspuns la șapte sau opt întrebări, dacă sunt suficient de clare, o să tragem și concluzia, dacă nu, vom mai continua cu întrebările”, a declarat Claudiu Manda, șef Comisia de control a activității SRI, pentru Antena 3.

Declarația Adinei Samson, în fața judecătorilor:

„Am fost contactată de către DNA București, în timp ce mă deplasăm spre casă. Mi s-a spus să opresc mășină pe dreapta. Mi s-a indicat locul întâlnirii: gangul spre magazinul Moldova din Iași, pe o străduță laterală. Mi s-a indicat mășină în care să mă urc: un automobil Dacia Logan alb. M-am conformat. În mășină se aflau două persoane. S-au recomandat a fi de la DNA București. Am fost condusă către o camera de hotel din zona Tudor Vladimirescu, în campus. Acolo mai erau două persoane, care s-au recomandat a fi de la DNA București și SRI. Mi s-a solicitat o declarație împotriva lui Nichita Gheorghe, că martor protejat, motivându-se că el ar fi o persoană periculoasă pentru mine, că viață mi-ar fi pusă în pericol și că Nichita Gheorghe ar fi contactat o persoană din Londra, care s-ar deplasa către Iași, special că să mă amenințe. Mi s-a spus că dacă nu voi da această declarație, situația va escalada împotriva mea și că voi avea de suferit. Am refuzat. Mi s-a spus că dacă mă răzgândesc, să-i contactez, să dau respectivă declarație.

Timp de aproximativ 10 zile, am fost contactată telefonic de 3-4 ori pe zi, până la 25 aprilie 2015, când mă aflăm la o terasă din complexul Palas, împreună cu o cunoștință. Au venit doi bărbați la masă noastră și au amenințat persoană respectivă. I-au spus: "pleci urgent la Iași". M-am speriat foarte tare, i-am contactat pe cei de la DNA București și am spus că vreau să dau acea declarație. Ei mi-au răspuns că am luat decizia cea mai bună și că pe 27 aprilie, la ora 5 dimineață, mă aștepta o mășină în față blocului în care locuiesc, urmând să mă conducă la DNA București. La ora respectivă, am coborât și m-am urcat în mășină. Am fost condusă la parcarea de lângă McDonald's. Acolo m-a preluat altă Dacie Logan, unde se aflau două persoane, de la DNA București. Pe drum, mi s-au pus întrebări insistente despre Nichita Gheorghe, despre relațiile dumnealui cu mai mulți oameni de afaceri din Iași. Persoană de la SRI răspundea la apelativul Vlad.

Pe 28 aprilie 2015, am fost sunată la serviciu de la DNA București, spunându-mi-se că după serviciu voi fi preluată de o mășină și dusă la o vila de protocol a SRI aflată în Gură Humorului. Acolo am stat două nopți fără niciun mijloc de a comunica cu familia. Pe 30 aprilie, am fost dusă înapoi spre Iași și lăsată în parcarea din față Palatului Culturii, unde era mășină mea. Mașină a fost percheziționată. Apoi, în drum către Poliția Iași, mi-a fost percheziționat calculatorul. Am semnat procesele verbale de percheziție și am fost dusă către București cu mășină, împreună cu colegul meu de serviciu", a mai declarat fosta amantă a primarului Nichita”, este declarația Adinei Samson, în fața judecătorilor. 

×
Subiecte în articol: Exces de putere documente
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close