Doi jurnaliști din Coreea de Sud au venit în România pentru un documentar turistic. După 45 de zile petrecute la noi, au ajuns la o concluzie cu totul neașteptată. „Chiar asta e impresia pe care ne-o lasă această țară”

11 Oct 2019   •   00:11
Doi jurnaliști din Coreea de Sud au venit în România pentru un documentar turistic. După 45 de zile petrecute la noi, au ajuns la o concluzie cu totul neașteptată. „Chiar asta e impresia pe care ne-o lasă această țară” Foto: captura video

Doi jurnaliști din Coreea de Sud au venit în România pentru un documentar turistic. După 45 de zile petrecute la noi, au ajuns la o concluzie cu totul neașteptată.

Yechan Sin și Youngmin lucrează la una dintre cele mai mari televiziuni din Coreea de Sud. Împreună cu un cameraman au străbătut România în lung și în lat. După o lună și jumătate de filmări recunosc că au rămas cu impresia că au văzut cinci țări într-una singură. 

„În România aveţi munţi înalţi, aveţi Transilvania, Marea Neagră, Moldova, Maramureşul. Regiunile sunt total diferite. Când am fost la Constanţa mi se părea că sunt în altă ţară, apoi, când am ajuns în Iaşi parcă eram iar în altă ţară”, a declarat Yechan Sin pentru Digi 24.

Călătoria filmată de coreeni a început în luna august. Asiaticii au văzut Delta vara, munții toamna, și au intrat apoi în anotimpul vacanței la Sibiu, Timişoara, Alba Iulia, la faimoasa cascadă Bigăr și spectaculoasa Sighişoara. „România este o ţară mai sigură decât credeam. Mâncare e grozavă. Traficul este cam dificil, dar amuzant. Este o ţară pe care trebuie să o vizitezi măcar o dată”, mai spune Yechan Sin. 

Parteneri
x close