Antena 3 CNN Actualitate Social Elevii şi profesorii din şcolile în care se votează, cursuri exclusiv online până marţi. Părinţii nu pot avea libere plătite pentru aceste zile

Elevii şi profesorii din şcolile în care se votează, cursuri exclusiv online până marţi. Părinţii nu pot avea libere plătite pentru aceste zile

Începând de vineri şi până marţi inclusiv, elevii şi profesorii din şcolile în care au fost amenajate secţii de votare susţin cursurile exclusive online, similar scenariului roşu. Părinții însă nu pot cere libere plătite de la serviciu, pe baza OUG 147, pentru a sta cu copiii în aceste trei zile.

Elevii şi profesorii din şcolile în care se votează, cursuri exclusiv online până marţi. Părinţii nu pot avea libere plătite pentru aceste zile
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    25 Sep 2020   •   14:30

Potrivit unui ordin de ministru al Educației și hotărârii nr 46 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, de vineri, 25 septembrie 2020 și până marți 29 septembrie 2020, inclusiv, cursurile din toate școlile care au secții de votare în incintă se organizează online.

Deocamdată autoritățile nu au anunțat câte școli exact sunt în această situaţie la nivel naţional, dar 76% din totalul secțiilor de votare din ţară sunt organizate în unităţi de învăţământ.

Părinţii nu îşi pot lua liber pentru a sta cu copiii

Potrivit Ministrului Muncii, Violeta Alexandru, în această situaţie nu se aplică prevederile ordonanței 147/2020 care ar fi permis părinţilor să aibă libere plătite pentru a sta cu copiii, scrie edupedu.ro.

Măsura trecerii pe online a elevilor din aceste şcoli este legată atât de chestiunile organizatorice ale scrutinului de duminică, cât şi de timpul necesar dezinfectării sălilor de curs după afluxul de persoane care intră duminică.

După ce vineri, luni şi marţi elevii vor învăţa la distanţă, de miercuri, 30 septembrie, vor reveni în sălile de curs, ţinându-se cont în continuare de scenariul specific fiecărei zone şi unităţi de învăţământ.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: alegeri şcoală
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close