Antena 3 CNN Actualitate Social Gripa mai ucide două persoane în România! Bilanțul a ajuns la 25 de morți

Gripa mai ucide două persoane în România! Bilanțul a ajuns la 25 de morți

Gripa mai ucide două persoane în România! Bilanțul a ajuns la 25 de morți
Sursa foto: Foto: Pexels
21 Ian 2019   •   19:02

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 25, informează luni Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Ultimele două cazuri aveau condiţii medicale preexistente.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, este vorba despre un bărbat de 61 ani, din judeţul Prahova, confirmat cu virus gripal tip A, având antecedente vaccinale antigripale necunoscute şi o femeie de 74 ani, din judeţul Ialomiţa, confirmată cu virus gripal tip A, nevaccinată antigripal.

O altă victimă ar putea fi la Brașov.

Un bărbat în vârstă de 77 de ani, internat cu gripă, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, medicii spunând că avea gripă de tip A şi alte afecţiuni, nefiind vaccinat.

Potrivit medicului Ramona Ionescu, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov, bărbatul avea diabet, precum şi alte afecţiuni şi era nevaccinat.

Citește și: Ministerul Sănătății ar putea anunţa epidemia de gripă

„Este vorba despre un vârstnic cu comorbidităţi, în vârstă de 77 de ani, nevaccinat. A avut gripă tip A confirmată, cu insuficienţă respiratorie, cu septicemie, cu bronhopneumonie, deci infecţie bacteriană asociată şi pe un fond de diabet zaharat şi hipertensiune, iar prezentarea lui a fost tardivă, a venit în a patra zi de boală, a treia, a patra zi de febră şi atunci tratamentul e mai puţin eficient”, a declarat dr. Ramona Ionescu.

Citește și: Simptomele care te trimit de urgență la medic

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: bilant victime gripa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close