x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

În pușcărie pentru o crimă pe care nu a comis-o. Cât plătește statul pentru o viață distrusă

de 17 Noi 2017   •   22:09
În pușcărie pentru o crimă pe care nu a comis-o. Cât plătește statul pentru o viață distrusă  16

Un tânăr a fost judecat timp de șase ani pentru omor deosebit de grav, pentru că ar fi împușcat un taximetrist. Pe atunci, Dorin avea numai 23 de ani.

Tânărul a fost declarat nevinovat, după ce a stat un an și o lună după grații. 

Pentru această nedreptate, Tribunalul a decis să îi dea despăgubire 22 de mii de euro.

„Această cauză a fost examinată de Tribunalul Bihor. Nici măcar un singur judecător nu a avut o opinie prin care să îl considere vinovat. Am avut o acțiune în justiție în încercarea de reparare a erorii judiciare. Tribunalul Bihor a considerat că șase ani de procese, 13 luni de arest preventiv, ținut în arest și interceptat în celula de arest, plus luni întregi petrecute alături de criminali, Tribunalul a spus că nu se impune nicio despăgubire. După care, la Curtea de Apel Oradea s-a ajuns la concluzia că o sumă de 20 și ceva de mii de euro este suficientă pentru o viață distrusă”, spune avocatul tânărului.

Pe de altă parte, tânărul spune că nu este interesat foarte mult de partea materială, deoarece banii nu pot compensa timpul pe care el l-a irosit. „Pe mine prea puțin mă interesează partea materială. Aveam 23 de ani când m-au arestat și eu consider că pentru un tânăr asta este cea mai frumoasă vârstă, iar eu consider că banii nu or să repare niciodată chestia aceasta. Am încercat să mă angajez. Am încercat să îmi caut de muncă în altă țară, pentru că nu mă simt în siguranță în țara mea”, a spus tânărul. 

 

sati