Antena 3 CNN Actualitate Social Interlopii care au dat petrecerea cu furci şi topoare au cerut scuze Poliției. Sociolog: Pe mine mă îngrozeşte acest comportament

Interlopii care au dat petrecerea cu furci şi topoare au cerut scuze Poliției. Sociolog: Pe mine mă îngrozeşte acest comportament

Scandalagiii cu furci și topoare se scuză când gluma se îngroașă. Aceștia au dat cu subsemnatul la secția de poliție și jură că nu au vrut să facă rău nimănui. Vorbele grele cum ar fi "moartea României" și armele albe au fost doar pentru a impresiona oamenii pe TikTok, spun ei.

Interlopii care au dat petrecerea cu furci şi topoare au cerut scuze Poliției. Sociolog: Pe mine mă îngrozeşte acest comportament
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2021   •   16:45

Chiar și așa, indivizii nu au scăpat de amendă. Au fost date în total 11 sancțiuni de 16.000 mii de lei.

„Nu a fost amenințare, nicio persoană fizică, nici de stat nimic. A fost o simplă glumă care a făcu-o nepoții ăștia ai noștri. Noi am respectat Poliția Română, respectăm în continuare. Când a venit poliţia nu ne-am opus", a spus unul din inițiatorii petrecerii.

Reamintim că duminică, mai multe clanuri de interlopi şi-au făcut de cap și au petrecut cu maneliști și lăutari până dimineața pe un teren viran, echipați cu săbii, furci, topoare, cazmale şi bâte de baseball.

Potrivit poliţiştilor, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție din cadrul Sectorului 3, luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale și mai multe echipe ale Jandarmeriei București.

Două persoane, cele care au fost identificate ca fiind inițiatoarele evenimentului, au fost sancționate contravențional cu amendă în conformitate cu prevederile Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire, pentru tulburarea liniștii publice.

Sindicatul Europol a criticat ultima modificare a Codului Penal care a ușurat activitatea interlopilor care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc. 

„Așa vor arăta de acum petrecerile în societatea românească Furci, topoare, săbii, cazmale și bâte de baseball, sunt ingredientele ultimei petreceri date de „jmecherii” din București. Este vorba despre Petre Gemaru, încă un lider de interlopi. Din păcate, dacă ne veți întreba ce poate face poliția, vă spunem doar că ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc, pentru că legiuitorul s-a gândit că sunt periculoase doar la adunări publice, manifestări cultural sportive, locuri de agrement/distracție sau mijloace de transport în comun”, spune Sindicatul Europol.

Sociologul Vladimir Ionaş: "Imaginile m-au îngrozit. Siguranța cetăţenilor trebuie să fie o prioritate"

„Pe mine nu m-au amuzat imaginile, în schimb m-au îngrozit. Din păcate, sunt convins că există foarte mulți oameni care pe rețelele de socializare s-au amuzat. Unii se uită cu apreciere, alţii cu invidie la aceste imagini.

Tot din păcate, clasa politică de ani de zile când vorbește despre justiție, despre rezolvarea problemelor din justiție, legislație se referă la lucruri care țin mai degrabă de interesul lor. Avem probleme de corupție, de gulere albe, dar în niciun caz de problemele care țin cu adevărat de interesul cetățeanului, dar mai ales și de siguranța cetățeanului.

Aceste pedepse pentru port de armă albă, pentru obiecte contondente cu care poți răni și așa mai departe ar trebui să fie extrem de mari și drastice pentru a-i face pe acești oameni să le fie teamă, din păcate avem cu totul alte priorități.

Oamenii nu mai au încredere în lege și nici în instituțiile care ar trebui să aplice legea, iar cei care au un astfel de comportament nu respectă și nu le este teama de aceste instituții.

Dacă le-ar fi teamă cu adevărat nu ar trebui să aibă astfel de manifestări. Din contră, de multe ori sunt umiliți şi poliţiştii", a spus sociologul Vladimir Ionaş la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: interlopi petrecere
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close