x close

Ionela e studentă și s-a apucat într-o zi să cerșească cu romii în Franța. După doar câteva zile a descoperit ceva uluitor: Am intrat într-o cameră și acolo erau cu zecile! "În dragoste, în război, totul e posibil"

20 Iul 2019   •   00:10
Ionela e studentă și s-a apucat într-o zi să cerșească cu romii în Franța. După doar câteva zile a descoperit ceva uluitor: Am intrat într-o cameră și acolo erau cu zecile! "În dragoste, în război, totul e posibil" foto: Facebook

Ionela s-a apucat într-o zi să cerșească cu romii în Franța. După doar câteva zile a descoperit ceva uluitor:  Am intrat într-o cameră și acolo erau cu zecile! Nu totul e adevărat

Ionela Gălbău are 33 de ani şi acum lucrează pentru o agenţie de turism din Suceava. Cu câţiva ani în urmă, era profesoară în satul Voievodeasa din comuna Suceviţa, unde există o comunitate de romi. Aşa a început să devină curioasă cu privire la unele aspecte care ţin de membrii etniei. Ca să găsească răspunsuri la întrebări, s-a înscris la doctorat, în cadrul Facultăţii de Istorie-Geografie de la Universitatea „Ştefan cel Mare” şi a scris teza cu titlul „Particularităţile geodemografice ale populaţiei de etnie romă din nordul Moldovei”, cu referinţe la judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Iaşi, scrie Adevărul.

Munca de cercetare a dus-o şi în Franţa, unde Ionela a reuşit să facă ceea ce puţini cercetători se încumetă. S-a integrat într-o comunitate de romi ai cărei membri făceau bani şi din cerşit. „Am fost într-un stagiu de pregătire de patru luni la Rennes, la Institutul de Cercetare de acolo”, a spus tânăra.

Mai multe, pe Adevărul.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati