Antena 3 CNN Actualitate Social Imagini incredibile cu momentul în care ÎPS Teodosie întoarce apele Iordanului: "Slavă Ție, Dumnezeule! Uite-le tu, uite valurile!"

Imagini incredibile cu momentul în care ÎPS Teodosie întoarce apele Iordanului: "Slavă Ție, Dumnezeule! Uite-le tu, uite valurile!"

Minunea din apele Iordanului s-a dezvăluit credincioșilor prezenţi la slujba ținută de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Imagini incredibile cu momentul în care ÎPS Teodosie întoarce apele Iordanului: "Slavă Ție, Dumnezeule! Uite-le tu, uite valurile!"
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2022   •   20:08

Creștinii din toată lumea sărbătoresc, în ianuarie, Botezul Domnului. 

Ambele momente sunt marcate de un ritual care creează emoții puternice în rândul credincioşilor adunați din cele mai îndepărtate colțuri ale planetei, care aşteaptă cu sufletul la gură minunea de Bobotează din Iordan.

Mai exact, se petrece un fenomen foarte interesant. Apele râului Iordan, în care a fost botezat Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul, curg în sens opus cursului obișnuit.

Acest sentiment l-au trăit şi enoriașii români stabiliți în Israel care au fost prezenţi la slujba oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului în Iordania.

Astfel, Iordanul care este un râu cu un debit foarte mic și care curge foarte lin şi-a schimbat cursul şi a început să "fiarbă" după ce ierarhul tomitan a aruncat cele trei cruci în apă.

Tot acest fenomen se petrece pe o distanță de aproximativ 100 de metri în afara acestuia, râul curgând în același mod lin.

„Slavă Ție Dumnezeule. Uite-le tu, uite valurile", spun credincioşii prezenţi la minune.

„Este o minune de la Dumnezeu! S-a întors Iordanul!", sărut mâna părinte, mai spune cineva.

De aproape 2000 de ani, această minune se produce de fiecare dată şi pănă astăzi cercetătorii nu au reușit să găsească o explicație.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close