Antena 3 CNN Actualitate Locale Aventura lupului Dany, evadat de la o grădină zoologică din Dăceni: A stat la coadă la Poștă, s-a plimbat cu copiii şi a furat o găină

Aventura lupului Dany, evadat de la o grădină zoologică din Dăceni: A stat la coadă la Poștă, s-a plimbat cu copiii şi a furat o găină

Lupul Dany a ajuns în atenţia opiniei publice din Republica Moldova, după ce a evadat de la o grădină zoologică improvizată şi a petrecut paşnic o zi alături de localnicii unui sat situat la câțiva kilometri de Chișinău.

Aventura lupului Dany, evadat de la o grădină zoologică din Dăceni: A stat la coadă la Poștă, s-a plimbat cu copiii şi a furat o găină
de Claudia Popovici    |    12 Mai 2021   •   21:01

Aventura lupului Dany a fost relatată chiar de Victoria Butuc, edilul din Dăceni. Potrivit acesteia, mai mulți localnici au semnalat prezența animalului în sat care a fost paşnic până i s-a făcut foame şi a atacat o găină.

Toată ziua a colindat nestingherit satul, a stat cu localnicii la rând la Postă, a mers cu copiii pe uliţă şi s-a odihnit sub bănci şi copaci. Spre seară, lupul Dany, la fel de calm, s-a lăsat prins de săteni dar noaptea a evadat din nou.

„Dragi consăteni, azi am tot fost sunați că se plimbă un lup prin sat ziua amiaza mare! El de fapt a fost și la poștă a stat de rând cu bătrânii care așteptau pensia, la umbră sub o bancă, cu toții au fost drăguți cu lupul, ne bănuind probabil că ar prezenta vreun pericol, ulterior s-a îndreptat spre școală, am înțeles că s-a întâlnit cu mai mulți copii prin sat, Slavă Domnului că nu a pățit nimeni nimic", spune primarul din Dăceni pe Facebook.

Singura victimă a lupului Dany a fost...o găină

„Spre seară a fost surprins de niște tineri pe malul lacului, până când a înhățat o găină de la baza de odihnă din preajmă, iar Lilian, proprietarul de dragul găinii a înșfăcat lupul de gât curajos gest și plauzibil.

Am sunat la poliție și la instituțiile de resort, au zis să-l izolăm până dimineață, este în siguranță, găina i-a fost oferită drept cină, au avut grijă să-i de-a și apă, sperăm să fie cuminte până dimineață.

Edilul a anunțat că poliția va verifica cât de legal era ținut lupul în captivitate

După o postare pe Facebook, am înțeles că ar fi fost văzut prin preajma unei baze de odihnă din pădure, unde este improvizat un mini zoo, cât de legal sunt ținute acele animale urmează să ne documentăm, spre seară am fost să întreb dacă nu cumva au pierdut un lup, fapt confirmat de domnul de la pază!

Am invitat administratorul mâine dimineață la primărie să ofere explicații și să prezinte actele de posesie, deja vedem ce decizie va fi luată de organele competente!

La final de zi putem face o concluzie, chiar și cu cel mai periculos animal dacă te comporți bine, nu te paște nici un pericol!

Rămân pe poziția că animalele sălbatice trebuie să trăiască în sălbăticie, în lumea lor, în largul lor, nu în cușcă de 2/3...", a scris Victoria Butuc, marți, pe Facebook.

Peste noapte, însă, lupul a ros ușa şi a evadat. El a fost prins din nou miercuri și dus înapoi la grădina zoologică improvizată, urmând să fie consultat de un veterinar.

„Lupul Dany a fost prins. Este rănit și obosit, a fost transportat la mini zoo de unde a evadat, va fi examinat de un medic veterinar! Urmează să fie desfășurată o anchetă, să fie verificate toate actele de proprietate asupra animalului, condițiile de detenție etc. de către Inspectoratul de Poliție Laloveni și Agenția de Mediu! Mulțumim tuturor pentru implicare și receptivitate... Pledez pentru lichidarea Grădinilor Zoologice și eliberarea animalelor în lumea lor", a mai scris Victoria Butuc pe Facebook.

Publicată de Victoria Butuc - Guranda pe Miercuri, 12 mai 2021

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close