Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Mama ajunsă după gratii că-și proteja copilul, apel la președinte. Șerban Nicolae: Cazul e abuziv

Mama ajunsă după gratii că-și proteja copilul, apel la președinte. Șerban Nicolae: Cazul e abuziv

Mama ajunsă după gratii că-și proteja copilul, apel la președinte. Șerban Nicolae: Cazul e abuziv
de M.Z.    |    14 Apr 2016   •   22:11

Ana Maria Nedelcu, mama ajunsă după gratii pe motiv că și-ar fi răpit copilul în încercarea de a-l proteja de tatăl care-l maltrata, a făcut un apel către președintele Klaus Iohannis, în care îi cere ajutorul.

”Copilul nu știe de legi. El nu înțelege de ce trebuie să meargă forțat să vadă un om care-l bate și-l umilește”, se arată în mesajul mamei pentru președintele Klaus Iohannis.

Femeia, cetățean român, este acuzată că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România.

„În această calitate pe care o deţineţi vă solicit să verificaţi modul în care autorităţile statului îmi asigură beneficiul drepturilor constituţionale, mie şi copiilor mei”, a scris femeia în memoriu.

Acum, riscă o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Cazul a fost prezentat la emisiunea Sinteza zilei.

În documentele transmise de statul canadian a fost descrisă fapta săvârșită de Ana Maria Nedelcu, constând în aceea că, în 2014, aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de către o instanță canadiană, ordin prin care drepturile părintești privind pe minor erau exercitate de către ambii părinți.

Ana Maria Nedelcu susține că, în anul 2001, a emigrat în Canada și s-a stabilit în Montreal, iar în 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană, cu care a avut un băiețel pe nume Anthony. 

Ea mai spune că s-a despărțit de bărbat înainte de a naște, deoarece acesta nu avea un loc de muncă, era violent și o bătea.

Totuși, fostul soț a obținut în instanță tutela comună, iar peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a spus că a fost lovit în mai multe rânduri de tatăl lui.

Șerban Nicolae: Cazul e abuziv

”Cazul e abuziv, din punctul meu de vedere, așa cum s-a pronunțat justiția”, a spus senatorul PSD Șerban Nicolae, jurist, joi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

”Această arestare preventivă a șocat, am vorbit cu colegii avocați, nimeni nu înțelegea rațional cum s-a putut ajunge la această decizie”, a continuat juristul Șerban Nicolae.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close