Antena 3 CNN Actualitate Social Mărturia dureroasă a unui chirurg care pleacă din ţară după o carieră de trei decenii: „Am ajuns la concluzia că locul meu nu mai este aici”

Mărturia dureroasă a unui chirurg care pleacă din ţară după o carieră de trei decenii: „Am ajuns la concluzia că locul meu nu mai este aici”

Mărturia dureroasă a unui chirurg care pleacă din ţară după o carieră de trei decenii: „Am ajuns la concluzia că locul meu nu mai este aici”
Sursa foto: Foto: arhiva personala
23 Iul 2019   •   12:09

Doctorul chirurg Florin Grecu, din cadrul Spitalul de Urgenţă „Sfântul Spiridon”, va pleca definitiv din ţară, după o carieră de 28 de ani. Pacienţii din Moldova şi nu numai îl ştiu ca pe doctorul care prelua cazuri disperate, pe care  alţi chirurgi le refuzau.

Medicul a activat în cadrul Clinicii a III-a Chirurgicală de la Spitalul  „Sfântul Spiridon” din Iaşi şi are o experienţă medicală de 28 de ani. Începând cu 1 august, Florin Grecu va pleca definitiv de la spital, după ce, în ultimele luni, s-a aflat în concediu medical fără plată şi s-a angajat la un spital din străinătate.

Medicul a precizat că în Spitalul „Sf. Spiridon” ar exista personal angajat pe criterii de „bun-plac”, şi nu pe criterii de competenţă, că s-ar lua decizii discreţionare, dar şi că factorul politic ar fi la baza oricărei decizii.  „Asta e condiţia României, fără a avea un spate politic, nu ai posibilitatea să accesezi o funcţie sau un post de conducere.” Acesta continuă: „La noi, ceea ce domină nu este spiritul de echipă, ci spiritul gregar, mai în argou regional, spiritul de gaşcă. Atunci stai şi te întrebi: eu ce trebuie să fac ca să intru şi eu într-o gaşcă? Acum, s-a ridicat o gaşcă, urmează ca acea gaşcă să îşi consolideze poziţiile pe o perioada de timp, avansând pe anumite funcţii. Trebuie să fii un «yes man» de foarte, foarte mare încredere ca să nu strici sau să tulburi apele, să nu apară fisuri în citadela nou-construită. Cine refuză aderarea la o gaşcă, rămâne pe dinafară, cum sunt eu”, e de părere doctorul. „Am ajuns la concluzia că locul meu nu mai este aici”, e concluzia lui, potrivit adevarul.  

 

×
Subiecte în articol: medic
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close