Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Ministrul Agriculturii: Avem producție record la tomate. Nu există supermarket fără roșii românești

Ministrul Agriculturii: Avem producție record la tomate. Nu există supermarket fără roșii românești

Ministrul Agriculturii: Avem producție record la tomate. Nu există supermarket fără roșii românești
24 Iul 2018   •   19:14

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, despre producțiile din agricultură din acest an, dar mai ales despre producția de tomate. Ministrul spune că, în prezent, în România, sunt peste 3.800 de cultivatori de roșii. 

„Am pledat pentru o producție agricolă românească. Sper să ne bucurăm de ceea ce realizăm în țară și să transmitem bucuria și altora. Au început să se și întreacă între ei, să facă concursuri. Avem un record de această dată. Este un salt extraordinar. Este o stare de spirit foarte bună, oamenii se întrec în soluri, în sisteme de culturi. Au intrat în această cursă a rezultatelor. Sunt 3.805 cultivatori care au cultivat tomate și iată această stare de mulțumire. Am fost la ei în casă, am stat cu ei de vorbă. Sunt oameni care au stat peste șapte ani de zile în Spania și acum cultivă tomate. Este o realizare să vezi asemenea tomate, iar anul acesta, în toate supermarketurile sunt tomate românești, în toate piețele”, a spus Petre Daea. 

Ministrul Agriculturii afirmă că fermierii români sunt între primii fermieri din Europa şi că România redevine ”Grânarul Europei”.

De asemenea, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat marţi că a virat în conturile Direcţiilor Agricole Judeţene suma de 150,73 milioane de lei (32,77 milioane euro), reprezentând plata beneficiarilor înscrişi în programul de sprijin pentru tomate din Ciclul I.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de cel puţin 1.000 mp.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close