Ministrul Dan, despre cazul nevăzătorului umilit: Polițistul - supus cercetării disciplinare, șoferul - amendat. Va fi sesizat CNCD

de M.Z.    |    30 Apr 2017   •   20:36
Ministrul Dan, despre cazul nevăzătorului umilit: Polițistul - supus cercetării disciplinare, șoferul - amendat. Va fi sesizat CNCD Exclusiv

Șoferul de autocar care a avut ”un comportament inacceptabil” în cazul bărbatului nevăzător din Pașcani și l-a dat jos pe acesta din mașină a fost amendat, iar polițistul implicat va fi suspus cercetării disciplinare și riscă să fie sancționat, a anunțat, duminică, ministrul de Interne, la Antena 3.

Este vorba despre șoferul unui autocar care l-a bruscat şi a refuzat să-l transporte pe Petre Iordache, un nevăzător, împreună cu câinele-ghid, deşi legea prevede că persoanele cu astfel de dizabilităţi pot călători în mijloacele de transport în comun însoţiţi de aceşti câini.

”Șoferul de autocar care a avut un comportament atât de inacceptabil a fost sancționat, iar polițistul va fi supus unei cercetări disciplinare, pentru comportament și modul cum s-a prezentat. Se va face sesizare și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD)”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, duminică, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

Bărbatul din Pașcani care a picat victimă unei umilințe, după ce a fost dat jos din autobuz pentru că avea un câine pentru nevăzători care să-l ajute, a spus duminică, la Antena 3, că a fost surprins plăcut de faptul că a fost sunat de ministrul de Interne, Carmen Dan.

 

 

Parteneri
x close