Antena 3 CNN Actualitate Social Monica Pop, despre introducerea certificatului verde de vaccinare în România: "Este o aberaţie!"

Monica Pop, despre introducerea certificatului verde de vaccinare în România: "Este o aberaţie!"

Monica Pop a vorbit, vineri, în exclusvitate la Antena 3, despre introducerea certificatului verde de vaccinare în România. Medicul a catalogat decizia ca fiind una aberantă. "Consider că testarea este cel mai important lucru în a opri pandemia", a spus Monica Pop.

Monica Pop, despre introducerea certificatului verde de vaccinare în România: "Este o aberaţie!"
de Iulia Gorgorin    |    17 Sep 2021   •   14:04

"Este o aberaţie. De ce unele ţări nu fac aşa şi unele ţări fac aşa? În primul rând, știe toată lumea că green pass-ul, acest certificat verde, este o problemă politică și nu medicală, categoric.Trebuie să separăm lucrurile.

Monica Pop: "Partea medicală este cu vaccinul, partea politică, cu green pass-ul"

Știți foarte bine că vaccinatul se poate infecta. Și atunci, ce rol are un vaccinat dacă el e infectat? Dacă e vaccinat, sigur, pentru el e foarte important că face o formă mai ușoară și nici nu mai avem ceva de discutat în sensul acesta, dar pentru cei din jur nu are nicio valoare.

Deci el trebuie să fie testat, fără doar și poate. Vreau să vă întreb un lucru, este retoric, sigur. Doamna de mai devreme spunea că statul trebuie să aibă grijă de sănătatea oamenilor, sigur, dar și a medicilor. Și atunci, dacă obligi medicul să se vaccineze ca să nu infeceteze pacientul, obligă și pacientul să se vaccineze, ca să nu infecteze medicul.

Să știți că medicul ia ceva de la pacient și asta s-a întâmplat întotdeauna. Atunci, dacă tot suntem cetățeni ai acestei țări și avem aceleași drepturi, să fie drept. Mie nu mi se pare absolut deloc normal, asta cu certificatul ar trebui ca fiecare om să se vaccineze dacă el consideră, dar trebuie testat. Acum am primit mesaj că în Germania, elevii sunt testați de două ori pe săptămână. Toți elevii, absolut. Ar trebuie să se întâmple și la noi așa, cu toți cei care lucrează măcar cu toți cei care lucrează cu oameni. Adică medici, profesori, cadre didactice, artiști, etc.

"Toți cei care lucrează cu oameni ar trebui testați gratuit"

Ei plătesc şi noi plătim asigurări de sănătate. Mai mult decât atât, nimeni nu a pomenit despre contraindicaţiile vaccinului. Ce se face cu cei care au contraindicaţii, cu anafilaxia, cancere sub tratament, cu hipertensiuni, lucruri care contraindică. Un consilier parlamentar din Parlamentul Europei a spus că a trimis o scrisoare  medicilor de la Consililui Europei,  pentru că are un colesterol mai mare, pentru a şti dacă să se vaccineze sau nu şi răspunsul a fost nu. Asta a fost în direct, în direct, într-o seară, în prime time. 

Monica Pop consideră că testarea este cea mai bună soluţie pentru a opri pandemia

Deci nu se pune problema că nu există contraindicaţii. Şi atunci, cum se tratează aceşti oameni? Medicii, profesorii, artiștii, sportivii, nu sunt tot cetățeni ai acestei țări cu aceleași drepturi? Deci, drepturile să fie egale.  Pledez să se vaccineze cine dorește și nu obligatoriu. Dacă sunt și unii care nu vor să facă test, asta e problema lor și să se descurce așa cum consideră. Eu știu că acum testele sunt mai serioase, mai sigure. Seriose erau toate, dar au dat multe erori. Acum sunt teste care  nu mai dau erori. Consider că testarea este cel mai important lucru în a opri pandemia", a spus Monica Pop.

Comitetul pentru Situații de Urgență a luat decizia, în cadrul ședinței de joi, ca certificatul verde să devină obligatoriu în toate zonele unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori.

×
Subiecte în articol: Monica Pop certificat verde
Parteneri
Medicul cu salariu de 7.000 de euro care cerea şpăgi uriaşe de la pacienţi
x close