Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Nereguli grave: O femeie și-a găsit soțul mort de șase luni pe listele de vot la prezidențiale

Nereguli grave: O femeie și-a găsit soțul mort de șase luni pe listele de vot la prezidențiale

Nereguli grave: O femeie și-a găsit soțul mort de șase luni pe listele de vot la prezidențiale
15 Noi 2019   •   19:49

O femeie din Focşani a semnalat duminică, 10 noiembrie, că soţul său apare pe listele electorale permanente la o şecţie de votare din municipiul Focşani, deşi murise cu o jumătate de an înainte.

Bărbatul mort de şase luni nu ar fi trebuit să se regăsească în registrul electoral, care este actualizat permanent atât prin adăugarea alegătorilor care au împlinit 18 ani, cât şi prin radierea alegătorilor care au decedat. Reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente, care administrează Registrul electoral, ne-au precizat că legea este clară din acest punct de vedere şi că acolo unde se înregistrează decesul trebuie să se facă şi radierea, prin urmare, la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, informează Adevărul.

“Am fost să votez şi când m-am uitat pe tabelul de vot l-am văzut pe soţul meu, care este decedat. Pe data de 9 noiembrie, s-au împlinit şase luni de când a murit. Am întrebat cum este posibil aşa ceva, să apară şi morţii pe liste. Doamna de acolo s-a uitat la mine şi  mi-a zis că nu se întâmplă nimic, apoi am plecat”, a declarat Rodica Zanfir pentru Adevărul.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close