Omul de afaceri Ilie Carabulea rămâne în închisoare, după ce instanţa i-a respins contestaţia la executare

08 Feb 2018   •   17:33
Omul de afaceri Ilie Carabulea rămâne în închisoare, după ce instanţa i-a respins contestaţia la executare Foto: Agerpres

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins, joi, ca nefondată contestaţia la executare formulată de omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat în vara anului trecut la cinci ani de închisoare în dosarul ASF- Carpatica şi aflat în detenţie la Penitenciarul Aiud.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa supremă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean.

Ilie Carabulea a făcut, în noiembrie anul trecut, o contestaţie împotriva executării dispoziţiilor penale cuprinse în decizia pronunţată de Tribunalul Alba în septembrie, prin care s-a respins acestuia propunerea de liberare condiţionată. Judecătoria Aiud şi-a declinat atunci competenţa în favoarea CA Alba Iulia.

Avocatul omului de afaceri, Mihai Baco, a susţinut, joi, în faţa instanţei, că prin articolul 1 din Legea 169/2017, cunoscută drept legea recursului compensatoriu, limitele de executare a pedepsei se micşorează.

El a declarat, totodată, că la momentul în care Tribunalul Alba a decis ca următoarea prezenţă a lui Ilie Carabulea într-o comisie de liberare condiţionată va fi posibilă abia în 22 martie 2018 nu intraseră încă în vigoare prevederile legii 169/2017.

Mihai Baco a opinat că prin intrarea în vigoare a acestei legi s-a creat o situaţie care ar duce la micşorarea pedepsei, apreciind că Ilie Carabulea se află în situaţia în care prin admiterea contestaţiei poate fi pus în libertate.

În 28 iunie 2017, Ilie Carabulea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ASF- Carpatica. Iniţial, la instanţa de fond, respectiv Curtea de Apel Bucureşti, Ilie Carabulea a primit şase ani şi şase luni de închisoare cu executare.
 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close