Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Omul minune din satul Dumbrava, un îndemn la simplitate: „Nu costă nimic să iubește un om”

Omul minune din satul Dumbrava, un îndemn la simplitate: „Nu costă nimic să iubește un om”

Omul minune din satul Dumbrava, un îndemn la simplitate: „Nu costă nimic să iubește un om”
Sursa foto: sursă foto: captură antena 3
05 Iul 2019   •   00:07

Mihai Gâdea a prezentat la ”Sinteza Zilei”, împreună cu Evghenia Kironaki, jurnalist ”În Premieră”, povestea lui Viorel Pașca, un om simplu din satul Dumbrava, Bihor, care îngrijeşte oamenii ce au fost uitaţi de cei apropiați, oameni care au ajuns pe stradă.

Viorel Pașca, un om care și-a pus la propriu, în slujba divinității, responsabilitățile fiananciare ce se ivesc din ajutorul său necondiționat față de alții, consideră că Dumnezeu te ajută să-ți arăți bunătatea când inițiezi procesul de a-ți iubi semenii.

În opinia sa, cel mai frumos lucru în fața lui Dumenzeu este să iubești necondiționat oamenii, dovedind bunătate și empatie, ambele condimente esențiale în a fi un bun creștin în fața semenilor. 

Bărbatul care trăiește dintr-un salariu modest,  într-o seara de iarnă, a luat decizia când a auzit la ştiri ca doi oameni au murit de frig. Atunci a fost momentul care i-a schimbat viața, o revelație, clipa când a decis să își dedice timpul, energia față de semenii lui, cei care ar fi avut nevoie de ajutorul lor oricât de insignifiat ar fi fost acesta. A fost nevoie doar de un puseu și viața i s-a schimbat.

Acesta și-a transformat locuinţa în adăpost pentru cei abandonaţi, iar acum oamenii nevoiași beneficiază de sprijinul său. Treptat, timpul i-a demonstrat că lucrul acesta poate să schimbe viața altora, de la mici gesturi până la lucruri mari.

La început a primit un mic ajutor și a transformat grajdul într-o căsuță, iar de atunci a cumpărat mai multe locuințe, care s-au transformat în 14, locuri în care a cazat oameni ai străzii, iar pe lângă tratament, adăpost, hrană, Viorel le-a dăruit lucrul cel mai de preț, dragostea sa necondiționată.

Chiar dacă a întâlnit numeroase piedici, Viorel a mărturisit cu zâmbetul de buze că va continua să facă acest lucru pentru oameni, indiferent de ce se va întâmpla.

„Nu costă nimic să-i zâmbești unui om, nu costă nimic să-l îmbrățișezi. Nu costă nimic să iubești un om, însă efectele pot avea un impact imens. Voi continua să ajut oamenii indiferent dacă alte persoane folosesc tot felul de cuvinte la adresa noastră”, a mărturisit Viorel.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close