Antena 3 CNN Actualitate Social A slăbit aproape 70 de kilograme și a ajuns la 52 de ani Campion Național de Culturism. Totul, în doar doi ani!

A slăbit aproape 70 de kilograme și a ajuns la 52 de ani Campion Național de Culturism. Totul, în doar doi ani!

Un bărbat din Suceava a reuşit performanţa ca la 52 de ani să devină Campion Naţional la Culturism. Asta după ce a slăbit 70 de kilograme în doar doi ani!

A slăbit aproape 70 de kilograme și a ajuns la 52 de ani Campion Național de Culturism. Totul, în doar doi ani!
Sursa foto: Monitorul de Suceava
de Dana Musceleanu    |    07 Sep 2022   •   10:01

În septembrie 2020, la câteva zile după ce a împlinit 50 de ani, Petru-Doru Molorciuc a intrat în sală hotărât să îşi schimbe viaţa. Avea 148 de kilograme şi o condiţie fizică execrabilă.

“Efectiv nu mă mai puteam încheia la șireturi, ajunsesem într-o stare deplorabilă. Nu puteam urca scările… nu aveam aer. Voiam să fac o schimbare. Nu mă gândeam că o să ajung atât de departe”, mărturisește Petru, citat de Monitorul de Suceava.

Tot în septembrie anul acesta, mai exact pe 4, Petru-Doru Molorciuc a fost desemnat câștigător al categoriei Master Men’s Bodybuilding 50-54 ani +80 kg., pe scena Campionatului Național de Culturism și Fitness de la Sibiu. 

Succes din prima încercare, se poate spune, deoarece a fost pentru întâia oară când a participat la o asemenea competiţie.

Pentru a fi sigur că intră la categorie, Petru a trebuit să slăbească sub 80 de kilograme, iar în ziua înscrierilor cântarul oficial i-a arătat fix 78 de kilograme.

Şi nu are de când să se oprească aici.

Alături de antrenorul său, Cristi Tcaciuc, Petru vizează lotul național și spera ca într-un an, doi, să participe la campionate europene și campionate mondiale.

Cum a reuşit să slăbească 70 de kilograme

“E și regim alimentar, dar și sală. 50% - 50%.“, explică proaspătul campion despre cum a reuşit să dea jos kilogramele în plus şi să-şi remodeleze corpul. “Nu există pastile sau prafuri minune... fără muncă nu obții rezultate“, mai spune el.

Petru-Doru Molorciuc le recomandă celor care vor să slăbească să îşi ia un antrenor personal, deoarece oamenii au tendinţa să renunţe "după o săptămână, două, trei". Este foarte importantă şi motivaţia pe care o are fiecare, iar în cazul lui Petru a fost vorba şi de faptul că a vrut să fie un exemplu pentru cei doi fii ai săi. 

Petru mai povestește că nimeni nu poate ține o dietă 100%, recunoscând că și el a mai “trișat” în perioada în care nu se pregătea pentru concurs, cu câte un biscuit sau ceva dulce. Dar asta o singură dată, în weekend, și fără să facă abuz.

“Dacă eu la 52 de ani am putut, poți și tu cu siguranță!”, este îndemnul lui Petru-Doru Molorciuc către toţi cei ce vor să îi urmeze exemplul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Suceava Petru-Doru Molorciuc
Parteneri
Cu cât crește, de fapt, salariul minim net de la 1 octombrie
x close