Antena 3 Actualitate Social Poliţia, la comemorarea lui Gabi Luncă. Familia: "Nu înţelegem această decizie. Legal nu au voie"

Poliţia, la comemorarea lui Gabi Luncă. Familia: "Nu înţelegem această decizie. Legal nu au voie"

de Claudia Popovici    |    05 Apr 2021   •   17:25
Poliţia, la comemorarea lui Gabi Luncă. Familia: "Nu înţelegem această decizie. Legal nu au voie"

Poliţia a intervenit la comemorarea lui Gabi Luncă. Fiica artistei a declarat pentru Antena 3 că forțele de ordine au venit şi acasă pentru a verifica dacă se respectă măsurile de protecție COVID-19.

Fiica lui Gabi Luncă a subliniat că ceremonia de comemorare a indrăgitei artiste are loc într-un cadru restrăns iar poliţia nu are de ce să îşi facă griji.

"Sala aceasta aparține a Bisericii Renovatio care ține slujbă aproape în fiecare seară cu respectarea distanțării sociale. Sala este de 3.000 de metri pătrați asigură un loc pentru 700-800 de persoane în condițiile actuale.

"Nu înțeleg pentru ce au venit"

Nu înțeleg pentru ce au venit. Nu sunt multe persoane sunt doar apropiații familiei și chiar nu știu de ce ar putea să vină să oprească desfășurarea slujbei de comemorare că nu este priveghi.

Atâta vreme cât nu deranjăm cu nimic și nu există niciun motiv ca să își facă probleme. Le punem la dispoziție documentele necesare pentru că avem aprobare pentru așa ceva. Din punct de vedere legal nu au voie și nu suntem ignoranți.

Aici sunt o mulțime de jurişti care acum pot să iasă să stea de vorbă cu dumnealor.Comemorarea se face în cinstea lui Dumnezeu. Slujba este pentru a  glorifica pe cel care a chemat-o la el, nu este pentru a glorifica pe omul, ci ceea ce el și Dumnezeu a lucrat în viața lui.

"La cimitir va fi doar familia"

La cimitir va fi doar familia. Probabil că vom merge un cortegiu funerar până pe jos până la cimitir acolo oamenii vor putea să își asta la revedere.

Se va face un popas la Televiziunea Română la ora 12:00. În fața troiței va fi depusă o poză unde oamenii vor putea să îi aducă un ultim omagiu, o floare și după câteva minute ne vom îndrepta spre cimitir.  Adevărata slujbă se face în seara asta și doar cu apropiații", a spus fiica lui Gabi Luncă pentru Antena 3.

Reacţia Poliţiei:  "Scopul nostru nu este să aplicăm sancţiuni, ci să prevenim"

"Poliția se află în zonă pentru a se asigura că masurile pentru prevenirea şi combaterea pandemiei COVID-19 sunt respectate. Nu se pune problema ca acest eveniment să fie întrerupt. Scopul nostru nu este să aplicăm sancţiuni, ci să prevenim şi să atragem atenţia", a spus pentru Antena 3, Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

Înmormântare cu covor roșu și porumbei albi pentru Gabi Luncă. Artista va fi îngropată marți alături de soțul ei, Ion Onoriu

Potrivit unor surse Antena 3, acordeonistul Ion Onoriu, soțul Gabrielei Lunca, va fi deshumat și va fi înmormântat tot marți, simultan cu Gabi, în Cimitirul Damăroia, potrivit dorinței artistei.

Înmormântarea cântăreței va fi cu spectacol religios și porumbei albi, covor roșu. Soțul acesteia va fi deshumat pentru că cei doi să fie îngropați împreună, așa cum și-a dorit Gabi Luncă.

Între timp, fiica artistei a anunțat că ultimul test PCR este negativ.

Apropiații spun că s-au obținut aprobări pentru un concert penticostal în ziua îmormântării. Tot aceștia spun că ar urma să fie construit un centru de ajutor în memoria cântăreței.

×
Subiecte în articol: Gabi Luncă

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close