Antena 3 CNN Actualitate Social Medicii și asistenții au ieșit în stradă. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Medicii și asistenții au ieșit în stradă. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Medicii și asistenții au ieșit în stradă. Anunțul făcut de ministrul Sănătății
13 Apr 2018   •   12:50

Update: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, recunoaște faptul că în urma aplicării Legii salarizării aproximativ 10% dintre angajații din spitale vor avea salarii mai mici. Pintea arată că fiecare manager de spital poate regla această situație, dacă va acorda sporuri doar celor care pierd la salarii.

„Eu am venit cu această soluție încă de acum o lună și jumătate. Între timp, sindicaliștii au venit ei cu soluția diferențierii între spitale. Este o soluție găsită la cererea lor. Pentru fiecare angajat pe lună există această prevedere. Pentru a compensa aceste pierdere de venituri. Fiind fost manager de spital, există această posibilitate. Este vorba de o lege a salarizării pe care eu ca ministru trebuie să o aplic”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății. 

Update: Incident la protestul la care participă sute de medici şi asistente în faţa Prefecturii Iaşi. Unei femei i s-a facut rău și a leșinat. La fața locului a venit imediat un echipaj SMURD.  

Update: Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea şi ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu discută vineri dimineaţă cu reprezentanţi ai sindicaliştilor din domeniul sanitar nemulţumiţi de scăderea sporurilor.

Discuţiile au loc după ce timp de mai multe zile, inclusiv vineri, angajaţii din domeniul sănătăţii au participat la proteste spontane, reclamând scăderea veniturilor.
 

Știrea inițială

Protestele spontane din sănătate se extind în toată ţara. Medicii şi asistentele de la spitalul TBC din Rosiorii de Vede au intrerupt lucrul în urmă cu scurt timp, nemulţumiţi de faptul că le-au scăzut salariile dupa reducerea sporurilor.

Alte câteva sute de angajaţi ai spitalelor judeţene din Tulcea şi Piatra Neamţ au protestat ieri din aceeasi cauza. Prin tel, Florenta Săraru, liderul Sindicatului Spitalulului din Roşiorii de Vede.

„Salariile au scăzut în ritm rapid, după noul regulam de aplicare al sporurilor, s-au diminuat salariile la medici, personal medical și personal auxiliar. Ni s-a luat 40% din sporul de periclitate, ceea ce este foarte mult, ținând cont de riscurile la care ne expunem. Este vorba de bacilul koch, pentru TBC, în condițiile în care spitalul este monobloc, suntem expuși unui risc crescut de pericilitate. Am văzut la nivelul nenumărate cazuri de tuberculoză la colegii noștri. Este fundamantal protestul nostru pentru a ne obține drepturile”, a spus Florența Săraru, lider Sindicat.

 

×
Subiecte în articol: medici protest strada
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close