Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire România redevine grânarul Europei

România redevine grânarul Europei

România redevine grânarul Europei
30 Oct 2018   •   19:47

Una dintre cele mai frumoase definiții ale României redevine realitate, după ce 27 de ani am fost mirarea negativă a continentului. România înregistrează în acest an cel mai bun rezultat agricol din istorie cu producție record de grâu și porumb.

„Datele Ministerului Agriculturii arată că producţia de grâu din acest an este mai mare cu 200.000 de tone faţă de anul trecut, depăşind 10 milioane de tone, iar cea de porumb ar urma să se situeze între 14,5 şi 15 milioane de tone, comparativ cu doar 11,8 milioane de tone cât va recolta Franţat", se menţionează în comunicat KeysFin.

În aceste condiții, România va deveni cel mai mare producător european de porumb. 

„S-au făcut investiţii semnificative în optimizarea fluxurilor de producţie, de la folosirea unor seminţe performante la eficientizarea şi modernizarea lucrărilor de întreţinere a culturilor şi recoltare mecanizată, inclusiv prin monitorizarea prin satelit. Din multe puncte de vedere, agricultura românească a făcut paşi uriaşi spre modernizare, iar efectele se văd în recoltele tot mai mari, de la an la an”, afirmă analiştii KeysFin.

În agricultura românească activează în prezent 12.727 de companii specializate în cultivarea plantelor, care au generat, anul trecut, peste 64% din totalul afacerilor din agricultură.

„Cu creşterea animalelor se ocupă peste 3247 de firme (29% din totalul cifrei de afaceri ), iar în sectorul activităţilor agricole mixte activează 1272 companii, care asigură 7,6% din totalul business-ului din agricultură. Potrivit datelor KeysFin, afacerile din agricultură au crescut cu 20,7% în 2017 faţă de 2013 şi cu 6,8% faţă de 2016, la nivelul de 35 miliarde de lei, iar pentru 2018, se estimează depăşirea nivelului de 36 miliarde de lei”, se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire România
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close