Antena 3 CNN Actualitate Social Salvatorii animalelor fără stăpân. Mii de suflete nevinovate au fost salvate, când nimeni nu le mai dădea vreo șansă

Salvatorii animalelor fără stăpân. Mii de suflete nevinovate au fost salvate, când nimeni nu le mai dădea vreo șansă

Doi medici veterinari sunt de aproape zece ani îngeri păzitori pentru animalele nimănui sau ai căror stăpâni nu îşi permit intervenţiile medicale care le pot salva viaţa.

Salvatorii animalelor fără stăpân. Mii de suflete nevinovate au fost salvate, când nimeni nu le mai dădea vreo șansă
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    22 Sep 2020   •   13:35

Aurelian Ştefan şi fratele său au fondat Center of Hope, un spital veterinar modern în localitatea Pasărea din Ilfov. Aici au salvat mii de vieţi şi au ajutat mii de animale să se pună pe picioare atunci când nimeni nu le mai dădea vreo şansă.

Mai mult, au iniţiat campanii de sterilizare gratuite, au adunat animale din mahala şi adăposturi improvizate în condiţii precare şi le-au redat şansa la o viaţă normală. Aurelian Ștefan a vorbit la „Eroul Zilei” spitalul de animale unic în România. 

„Povestea a început în momentul în care ne-am dat seama că pentru cei mai nefericiți cățeluși sau pisicuțe nu există nicio șansă la viață, atunci când oamenii lor nu au posibilitatea să-i ducă la veterinar. Am spus noi suntem medici veterinari și să facem ceva în legătură cu acestă problemă, să facem un proiect direct în care să dăm o șansă acestor căței care altfel ar suferi foarte mult și pe durară.

Adoptați, nu cumpărați!

Ne-a ajutat foarte mult social media și munca noastră de 15 ani, pentru că mereu am atras atenția asupra părții nevăzute a vieții animalelor, și anume suferința animalelor care au nevoie de doctor. Prin postări frecvente și adevărate am ajuns să reușim să balansăm acest proiect pe care l-am pornit acum mai bine de 10 ani de zile. La început eram doar eu cu fratele meu iar acum avem 17 oameni implicați la Pasărea Piteasca și 10 la Craiova. 

Undeva într-un sat în care nu se întâmpla nimic acum avem probabil cel mai frumos spital de animale din România. Avem și noi limitele noastre dar există multe afecțiuni pe care le tratăm cu succes. 

În primul rând trebuie să dai de la tine și să inspiri pe alții să ajute. De Paște anul trecut când am mers la Londra, unde era cel mai mare maraton caritabil de pe planeta acesta și acolo cauza animalelor din România a fost prezentă. Oamenii ne pot găsi pe Facebook, Instagram. Cel mai important însă este că oamenii pot face ceva în comunitatea lor, pot să nu mai lase pisicile să fete, să nu se uite la un cățel să dea doar mâncare, pentru că acel cățeluș se va înmulți. Toată lumea trebuie să fie atentă, să nu cumpere animale ci să adopte”, a pus Aurelian Ștefan la Antena 3. 

Salvatorii animalelor fără stăpân

×
Subiecte în articol: animale Center of Hope Eroul Zilei
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close