Antena 3 CNN Actualitate Social Tradiții și obiceiuri de Sfântul Valentin. Ce fac fetele nemăritate ca să-și afle ursitul

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Valentin. Ce fac fetele nemăritate ca să-și afle ursitul

Sărbătoarea de Sfântul Valentin vine cu o serie de tradiţii şi obiceiuri, printre care şi una pentru fetele nemăritate care vor să îşi afle ursitul.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Valentin. Ce fac fetele nemăritate ca să-și afle ursitul
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de Georgiana Adam    |    13 Feb 2021   •   19:04

Ziua de 14 februarie este ziua în care milioane de oameni din lumea întreagă îşi sărbătoresc iubirea. Iată o serie de obiceiuri şi tradiţii ale acestei zile.

De ziua Sfântului Valentin, îndrăgostiţii obişnuiesc să se întâlnească fără a stabili în prealabil acest lucru. Această tradiţie provine de la britanici. Potrivit tradiţiei, în aceasta zi păsările îşi aleg partenerii, iar ziua de 14 februarie este denumita “ziua căsătoriei păsărilor”.

La început, ziua Sfântului Valentin era asociata doar cu iubirea dintre un bărbat şi o femeie. În timp, aceasta sărbătoare poate fi celebrată de toţi cei pe care îi iubim: fraţi, surori, mame, taţi, prieteni.

Încă din anul 1800 a rămas tradiţia trimiterii felicitării, când au fost confecţionate primele felicitări de Sfântul Valentin.

Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Valentin 2021

Aceste felicitări erau confecţionate din dantelă şi satin, cu mesaje scrise de mână. Felicitările de Sfântul Valentin conţin simboluri ale iubirii precum trandafiri roşii, inimioare sau cupidoni, şi sunt trimise atât persoanelor iubite, cât şi celora pe care îi iubim în secret.

Tot de Sfântul Valentin există tradiţia schimbului de cadouri între iubiţi.

Cu această ocazie se dăruiesc flori, ciocolată şi bomboane din ciocolată sau bijuterii. În trecut, în Wales se dăruiau linguri sculptate în lemn şi decorate sau lacăte şi chei, ca simbol al iubirii.

Pe 14 februarie, seara, îndrăgostii obişnuiesc să se întâlnească la o cină romantică. Tot în această seară se organizează numeroase petreceri atât pentru cei care şi-au găsit deja perechea, cât şi pentru cei singuri. În unele ţări, de Sfântul Valentin, familiile petrec alături de prieteni apropiaţi.

Ce fac fetele nemăritate ca să îşi afle ursitul de Sfântul Valentin 2021

Potrivit tradiţiile anglo-saxone, în ziua Sfântului Valentin, păsările îşi aleg perechea. Se spune si ca prima pasare pe care va vedea o fata in aceasta zi îi va prevesti cu ce bărbat se va casatori.

Daca va vedea o mierla, destinul îi va aduce in cale un preot, macaleandrul un marinar, păsările cu pene galbene un bărbat bogat, vrabia un fermier, păsările cu pene albastre un bărbat vesel, porumbelul un bărbat iubitor, iar daca va vedea o ciocanitoare va rămâne nemăritată.

De asemenea, de ziua Sfântului Valentin, înainte de culcare, fetele îşi pun sub perna o floare de coada şoricelului. Prima persoana pe care o va vedea când va pleca de acasă va fi viitorul ei soţ.

Tot în aceasta noapte, fetele nemăritate trebuie sa înconjoare biserica de 12 ori, pentru a-şi visa ursitul. Şi tot în aceasta zi, numele pretendenţilor unei fete sunt scrise pe bucăţi de hârtie care sunt învelite in lut şi puse în apa.

Prima bucată de lut care va ieşi la suprafaţa conţine numele celui cu care fata se va mărita.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close