Antena 3 CNN Actualitate Social Soluţii practice pentru facturi la energie mai mici | Opreşte acest aparat când pleci de acasă sau dormi

Soluţii practice pentru facturi la energie mai mici | Opreşte acest aparat când pleci de acasă sau dormi

Tot mai mulţi români caută soluţii practice pentru reducerea facturilor la energia electrică. Aşa s-a descoperit că fiecare dintre noi avem un aparat pe care deşi nu-l folosim mereu el consumă curent în mod constant. Iată o serie de soluţii practice pentru a economisi bani.

Soluţii practice pentru facturi la energie mai mici | Opreşte acest aparat când pleci de acasă sau dormi
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    27 Mar 2023   •   21:04

Odată cu haosul de pe piaţa energiei electrice, facturile la curent au devenit un coșmar pentru mulţi români, iar cei mai mulţi nu ştiu cum să facă economie, dar să aibă şi confort în casă.

Vestea buna este că odată cu criza specialiștii au venit şi cu o serie de soluţii care ne pot ajuta să reducem facturile la curentul electric. 

Primul pe lista este un aparat pe care îl avem cu toţii acasă şi pe care nimeni nu îl oprește niciodată. Rămânând aprins chiar și atunci când nu avem nevoie de el, toată noaptea, precum și atunci când suntem plecați la muncă, el continuă să consume curent în mod constant.

Potrivit experților în energie, dacă oprim routerul pentru o lună întreagă 8 ore pe zi, am economisi aproximativ 5 kWh, ceea ce ne-ar aduce o economie lunară de aproximativ 7 lei, şi o economie anuală de 85 de lei la factura de curent electric.

Da, suma poate părea mică, dar acești bani ar putea fi folosiți lunar în alte scopuri sau investiți în ceva mult mai util. 

O altă soluţie eficientă pentru a mai reduce factura la curent este să exploatăm mai mult lumina naturală şi să mai stingem din becuri mai ales pe timpul zilei.

În acest context experții ne sfătuiesc să nu aprindem lumina decât în camerele în care ne aflăm, iar atunci când plecăm să stingem mereu lumina.

De asemenea, specialiştii atrag atenţia şi în cazul electrocasnicelor care consumă foarte mult curent electric, în funcţie de tipul lor.

Este vorba despre frigider şi maşina de spălat, pe care cu toții le folosim, însă doar cele vechi consumă o cantitate foarte mare de energie.

×
Subiecte în articol: facturi la energie curent electric
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close