Antena 3 CNN Actualitate Social Greva de la metrou, declarată ilegală

Greva de la metrou, declarată ilegală

Greva de la metrou, declarată ilegală
19 Noi 2018   •   10:15

Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment declanşată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în data de 15 noiembrie, informează Metrorex.

Potrivit instanţei, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social.

Instanţa “constată nelegalitatea declarării şi declanşării grevei de avertisment in data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA”.

Conducerea Metrorex îşi manifestă disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social şi face apel la angajaţii săi să ia în considerare că asigurarea transportului călătorilor la timp şi în siguranţă este prioritară.

Sindicatul Liber Metrou a declanşat joi, 15 noiembrie 2018, o grevă de avertisment între orele 04:00 - 06:00. Consiliul General al USLM a respins ofertă de creştere salarială lansată de Metrorex şi a decis să continue conflictul de muncă. Sindicaliştii solicită o creştere a salariilor cu 42%.

Acceptarea majorărilor salariale cerute de sindicaliştii de la metrou ar duce la o creştere a preţului biletului la 4 lei, de la 2,5 lei pentru o călătorie, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Şova. Şova îi acuză pe sindicalişti şi pe liderul sindical Ion Rădoi de şantaj. Ministrul a mai spus că Rădoi vinde sindicaliştilor iluzii, solicitând, în cadrul negocierilor, o creştere salarială de 42%. O asemenea creştere salarială este ilegală, susţine Şova, pentru că ar trebui corelată cu creşterea productivităţii.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close