x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Ministrul Borc, după negocierile cu minerii: Vor fi disponibilizări, dar nu se închide CE Oltenia

de M.Z.   •   18 Apr 2016   •   15:32
Ministrul Borc, după negocierile cu minerii: Vor fi disponibilizări, dar nu se închide CE Oltenia 418

UPDATE 15.32 - Protestul minerilor din Oltenia în fața Palatului Victoria s-a încheiat, potrivit agerpres.ro.

În timpul protestelor, unuia dintre participanții la mișcarea sindicală i s-a făcut rău, la fața locului sosind un paramedic, care i-a acordat primele îngrijiri.

Câteva sute de mineri și energeticieni au protestat, luni, în Piața Victoriei din Capitală. Ei au avut bannere pe care scrie "ANRE, de ce opriți mina Gorjului? Siguranța energetică a țării în pericol", "Către FMI. Noi suntem români. Noi suntem români. Noi suntem aici pe veci stăpâni", "Certificatele verzi din România aduc în Gorj sărăcia".

De asemenea, aceștia au purtat veste pe care era inscripționat mesajul: "Certificatele verzi, subvenții din banii românilor pentru regenerabile".

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a decis la mijlocul lunii martie reducerea sau întreruperea activității în fiecare dintre sucursalele/subunitățile sale, atât în sectorul energetic, cât și în sectorul minier până în luna iunie, inclusiv, motiv pentru care 670 de angajați de la cele două sucursale din Craiova - SE Craiova II și SE Ișalnița - vor intra în șomaj.

UPDATE 15.25 - Vicepremierul Costin Borc a declarat, luni, după discuţiile cu o delegaţie a minerilor, că vor fi disponibilizări, dar nu se va închide Complexul Energetic Oltenia, urmând să aibă loc bilunar întâlniri între guvernanţi şi mineri, informează mediafax.ro.

În ce priveşte restructurările, Borc a declarat că este important ca ele să se facă cu respectul cuvenit faţă de oameni, "cu venituri de completare şi cu salarii pentru cei care vor fi disponibilizaţi".

UPDATE 14.33 - Ministrul Economiei, Costin Borc, a anunțat, luni, după mai bine de trei ore de discuții cu minerii, un nou acord cu liderii ortacilor și a fost semnat și un protocol în acest sens.

”De azi în două săptămâni, ne vedem din nou cu ei”, a spus ministrul Borc.

De asemenea, ministrul Economiei a dat asigurări că nu se va închide Complexul energetic Oltenia.

De trei ore, minerii protestează în fața Guvernului și au strigat ”Afară, afară cu hoții din țară”.

Oamenii sunt supărați de tehnocrați și au huiduit guvernul.

UPDATE 14.18 - Liderii minerilor care au venit pe jos de la Complexul Energetic Oltenia în Capitală sunt de mai mult de trei ore la discuții cu reprezentanţii Guvernului. 

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că au fost disponibilizaţi deja sute de angajaţi iar alţii ar urma. 

Minerii au primit, deocamdată, asigurări că exploatarea minieră nu se va închide. 

UPDATE 11.59 - Liderii minerilor care au venit pe jos de la Complexul Energetic Oltenia până în Capitală discută la această oră cu reprezentanţii Guvernului. 

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că au fost disponibilizaţi deja sute de angajaţi, iar alţii ar urma să-și piardă locurile de muncă.

Minerii au primit, deocamdată, asigurări că exploatarea minieră nu se va închide. 

”Nici nu se poate pune problema ca să se închidă vreodată CEO, și vă spun și ca ministru, și ca tehnician. Nu vreau ca cineva să spună că guverbul acesta tehnocrat a venit să închidă energia din România ”, a spus, luni, ministrul Economiei, Costin Borc.

UPDATE 09.28 - Peste 200 de mineri de la Complexul Energetic Oltenia au intrat în Capitală și se îndreaptă spre sediul Guvernului. Ortacii au ajuns la București, după ce au mers în marş peste 300 de kilometri pe jos.

La prânz, ei se vor întâlni cu reprezentanții Guvernului, pentru negocieri.

Potrivit sindicaliștilor, la negocierile de la Palatul Victoria ar putea fi prezenți circa 500 de mineri.

----------------------

Știrea inițială 08.23

Minerii de la Complexul Energetic Oltenia, care au mers peste 300 de kilometri pe jos, au intrat luni dimineață în Capitală şi se îndreaptă spre sediul Guvernului. 

”Sunt 150 de mineri, dar lor li se mai alătură și alți colegi, astfel că vor fi în jur de 300 de oameni”, a spus Manu Tomescu, lider sindical, luni, la într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Coloana de 150 de mineri este însoțită de jandarmi.

Oamenii protestează faţă de disponibilizarea a sute de angajaţi. Locul lor de muncă este în pericol şi, odată cu el, şi situaţia Complexului Energetic Oltenia.

”Sunt 150 de mineri, dar lor li se mai alătură și alți colegi, astfel că vor fi în jur de 300 de oameni”, a spus Manu Tomescu, lider sindical, luni, la într-o intervenție telefonică la Antena 3.

În total, 50 de mineri vor ajunge în faţa Palatului Victoria, unde vor lua parte la un protest mut, dar care speră că va atrage atenţia autorităţilor. 

sati