Antena 3 CNN Actualitate Social Visul spulberat al unei tinere mămici de doar 23 de ani. A murit așteptând trei ore să fie consultată

Visul spulberat al unei tinere mămici de doar 23 de ani. A murit așteptând trei ore să fie consultată

La 23 de ani, Geanina devenise mămică și nimeni nu bănuia că avea să fie ultimele momente fericite din viața tinerei din Piatra Neamț.

Visul spulberat al unei tinere mămici de doar 23 de ani. A murit așteptând trei ore să fie consultată
02 Mar 2020   •   16:37

Tânăra a început să se simtă rău, îi crescuse pulsul și se plângea de palpitații. Medicul ginecolog a sunat în repetate rânduri la colega sa, medic cardiolog, ca să îi ceară ajutorul. Însă aceasta a invocat alte urgențe și nu a intervenit,

După trei ore de așteptare, Geanina nu a mai putut fi salvată. A intrat în stop cardio-respirator și pe 30 noiembrie 2017 se stingea din viață. 

De atunci, procurorii din Neamţ nu au reuşit să finalizeze ancheta. Cercetările disciplinare, desfăşurate la nivelul spitalului din Piatra Neamţ, s-au soldat cu sancţionarea celor doi medici care ar fi trebuit să intervină pentru salvarea lehuzei. Ginecologul Cosmin Rugină şi cardiologul Lucia Chetreanu au fost găsiţi vinovaţi şi sancţionaţi, însă amândoi au contestat deciziile în instanţă. În cazul doctoriţei Chetreanu, sancţionată cu diminuarea salariului cu 10% timp de o lună şi interdicţia de a efectua gărzi în secţia de cardiologie a spitalului, contestaţia a fost respinsă de judecători încă de anul trecut. În privinţa ginecologului Rugină, sancţionat cu avertisment scris, Tribunalul Neamţ şi, recent, Curtea de Apel Bacău i-au dat câştig de cauză, judecătorii dispunând anularea sancţiunii, scrie adevarul.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close