Antena 3 CNN Actualitate Social Vouchere Materna 2023 pentru femeile însărcinate. Ce acte ai nevoie şi unde le poţi folosi

Vouchere Materna 2023 pentru femeile însărcinate. Ce acte ai nevoie şi unde le poţi folosi

Programul Voucher Materna se adresează femeilor care sunt gravide la momentul depunerii dosarului. Viitoarele mămici vor putea beneficia și anul acesta de sprijinul în valoare de 2.000 de lei.

Vouchere Materna 2023 pentru femeile însărcinate. Ce acte ai nevoie şi unde le poţi folosi
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2023   •   11:25

Voucher-ul Materna Bucureşti se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință, de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină.

Vouchere Materna 2023. Condiţii de accesare Vouchere Materna:

  • Au domiciliul stabil în București sau resedința dobândită pe raza Municipiului București de cel puțin 6 luni la momentul depunerii cererii.
  • La momentul depunerii dosarului, sarcina este de minim 10 săptămâni.
  • Nu înregistrează datorii față de bugetul local.
  • Cererile transmise în format electronic vor fi doar în format pdf. la rezoluție de 200 x200 dpi.
  • Cererile transmise electronic care nu sunt scanate la rezoluția cerută sau care conțin documente în format jpeg., sau care sunt trasmise prin alte mijloace, la alte adrese de e-mail ale D.G.A.S.M.B., nu vor fi procesate.

Voucherele Materna se folosesc pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale

În cazul în care acestea sunt folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în Regulament, persoanei în cauză i suspendă acordarea Voucherului Materna, iar voucherele nefolosite se vor returna. Voucherele Materna nu se comercializează și nu se preschimbă în bani.

Conform Regulamentului de acordare al Voucherului Materna București aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 120/28.03.2018, completat și modificat prin H.C.G.M.B. nr. 824/22.11.2018 începând cu săptâmâna a 10-a de sarcină se acordă prima tranșă a voucherului în valoare de 1000 de lei, iar a doua tranșă în valoare de 1000 de lei se acordă începând cu săptămâna a 24-a de sarcină.

Începând cu săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz.

Vouchere Materna 2023. Ce acte sunt necesare pentru vouchere Materna 2023:

  • Cerere-tip 
  • Notă informare beneficiari-GDPR 
  • Declaratie de consimţământ se completează doar în cazul în care se depune dosarul/se ridică voucherul de către o altă persoană
  • Copie după actul de identitate al femeii gravide/față-verso în cazul vizei de reședință-din care să reiasă domiciliul/reşedinţa de cel puțin 6 luni pe raza Municipiului Bucureşti la data depunerii cererii.
  • dovada domiciliului/reședinței pe raza administrativ teritorială a Municipiului București de cel puțin 6 luni se face prin anexarea unei fotocopii după Cartea de Identitate anterior deținută sau prin adeverință privind istoricul de domiciliu eliberată de Direcția de Evidență a Persoanelor de sector
  • Certificat fiscal (în original cu semnăturile și ștampila unității emitente/digital cu semnătura electronică a unității emitente) emis de către Direcția Taxe și Impozite Locale de sector prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local;
  • Adeverință (în original) eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii(semnată și parafată) în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii (trebuie să fie eliberată de cel mult 7 zile calendaristice la momentul depunerii dosarului)
  • Copie a ecografiei (interpretarea, nu pozele) de confirmare a sarcinii incipiente sau după caz, ultima ecografie efectuată.

Vouchere Materna 2023. În atenţia beneficiarelor Programului Voucher Materna:

Valabilitatea tichetelor sociale este următoarea:

Pentru tichetele emise între 1 ianuarie și 31 octombrie – valabilitatea este până la 31 decembrie a anului în curs.

Pentru tichetele emise după 1 noiembrie – valabilitatea este până la 31 decembrie a anului următor.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close