Antena 3 CNN Actualitate Un șofer a demonstrat abuzul Poliției Rutiere la o trecere de cale ferată. Le-a stricat ”planul de amenzi”

Un șofer a demonstrat abuzul Poliției Rutiere la o trecere de cale ferată. Le-a stricat ”planul de amenzi”

Un şofer care a fost amendat şi a rămas fără permis a reuşit să demonstreze în instanţă abuzul Poliţiei. S-a întâmplat în data de 28 octombrie 2020.

Un șofer a demonstrat abuzul Poliției Rutiere la o trecere de cale ferată. Le-a stricat ”planul de amenzi”
Sursa foto: captură Google Maps
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2021   •   12:11

Trecerea de cale ferată de pe strada Mărășești din Alba Iulia e locul unde mulți șoferi au rămas fără permis de conducere și au primit amenzi uriașe. Unul dintre acești șoferi a demonstrat în instanță că sancțiunea Poliției nu a fost legal aplicată.

Polițiștii îi așteptau pe șoferi după trecerea de nivel, în apropierea șoselei de centură și nu aveau posibilitatea să observe dacă s-a intrat pe calea ferată în momentul în care primul semafor nu semnala venirea trenului.

Astfel a pățit un șofer în data de 28 octombrie 2020. Bărbatul a intrat pe trecerea de cale ferată, iar semnalele acustice și luminoase s-au aprins după ce a trecut de primul semafor. În cealaltă parte așteptau polițiștii care l-au amendat cu 1.305 lei și au dispus suspendarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe o perioada de 90 de zile.

L-au amendat cu 1.305 lei și a rămas fără permis de conducere 

Barbatul (C. D.) a contestat procesul verbal în instanță și a avut câștig de cauză. Motivul sancțiunii a fost faptul că acesta nu ar fi respectat semnalele acustice și luminoase de culoare roșie, traversând în timp ce semibarierele se aflau în curs de coborâre.

Ce spune șoferul 

”Observând că semibariera din sensul meu de mers este în poziție ridicată (vertical) și fără să fie aprinsă vreo lumină roșie de semnalizare și fără să fie pornit vreun semnal acustic, am continuat traversarea trecând de semibarieră și ajungand cu toate roțile autoturismului pe linia de cale ferată existentă, spre ieșirea înspre Șoseaua de Centură.

În acest moment s-a declanșat sistemul acustic de preîntâmpinare a semnalizării apariției culorii roșii la semibariere, eu fiind pe liniile de cale ferată între cele două bariere. Am continuat drumul spre ieșire și abia apoi semibariera de pe partea cealaltă a trecerii a început să coboare.

După ieșirea de pe trecerea la nivel de cale ferată, am observat un echipaj de poliție care staționa la baza trecerii”, a susținut șoferul în acțiunea civilă depusă la Judecătoria Alba Iulia.

Acesta a mai precizat că din locul unde era echipajul de poliție era imposibil să fi observat când a intrat în traversarea trecerii la nivel de cale ferată.

Șoferul a demonstrat abuzul Poliției Rutiere 

S-a considerat că șoferul nu se face vinovat de săvârșirea contravenției imputate, care sancționează neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborate ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune.

 

×
Subiecte în articol: trecere cale ferată Alba Iulia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close