Antena 3 CNN Actualitate Criză acută de inteligență: Șomaj tehnic, în plin sezon de vacanțe, la Aeroportul Henri Coandă

Criză acută de inteligență: Șomaj tehnic, în plin sezon de vacanțe, la Aeroportul Henri Coandă

Este o criză acută de inteligență la Aeroportul Henri Coandă, spune jurnalistul Radu Tudor, făcând referire la comunicatul CNAB, în care se anunță șomaj tehnic al angajaților, în plin sezon de vacanță.

Criză acută de inteligență: Șomaj tehnic, în plin sezon de vacanțe, la Aeroportul Henri Coandă
Sursa foto: radu-tudor.ro
de Radu Tudor    |    23 Iun 2021   •   15:48

”Criză acută de inteligență la Aeroportul Henri Coandă. Exact în momentul în care pasagerii și mass media au reflectat aglomerația din aerogară, faptul că personalul e insuficient și benzile pentru bagaje la sosiri funcționează aleatoriu, fiind mereu defecte 1 sau 2, conducerea CNAB ia o decizie absolut inexplicabilă în plin sezon de vacanțe și aglomerație.

Ea va fi valabilă exact în perioada iulie-august, când mulți români aleg să-și facă vacanțele în străinătate.

Din septembrie, când era mai logică această măsură a șomajului tehnic pe fondul terminării vacanțelor, se vor întoarce la serviciu angajații când vor fi mai puțini pasageri in aeroport”, a scris Radu Tudor pe blogul său.

Radu Tudor a făcut aceste afirmații, în urma comunicatului transmis de CNAB, în care se anunță că angajații vor intra pe rând în șomaj tehnic, începând cu data de 1 iulie 2021, pentru o perioadă de 2 luni.

Comunicatul integral al CNAB

”Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București S.A. (CNAB) a aprobat, în ședința din 22 iunie a.c., implementarea măsurii șomajului tehnic începând cu data de 1 iulie 2021, pentru o perioadă de 2 luni.

Decizia a fost luată având în vedere situația financiară a CNAB și rezultatele pe primele 5 luni ale anului 2021.

800 de angajați, din totalul de 1370 activi, vor intra pe rând în șomaj tehnic, cei mai mulți dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni iar o parte pentru două săptămâni. Măsura șomajului tehnic va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ. În prezent, traficul aerian de pasageri, deși în creștere, se situează la 40% față de nivelul din 2019”.

×
Subiecte în articol: Aeroportul Henri Coanda somaj tehnic
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close