Specialistul român care pregătea un vaccin anti-COVID se declară învins. Detaliul teribil pe care l-a descoperit despre virusul care circulă în România!

de Dan Gabor    |    13 Aug 2020   •   00:01
Specialistul român care pregătea un vaccin anti-COVID se declară învins. Detaliul teribil pe care l-a descoperit despre virusul care circulă în România! Pixabay.com

Șeful Centrului de Cercetare Oncogen Timișoara, medicul Virgil Păunescu a declarat. miercuri, că vaccinul realizat de el nu este eficient pe termen lung. Iar motivul este acela că virus e instabil genetic și suferă mereu mutații, caz în care un vaccin gata acum, ar putea să nu mai fie eficient în câteva luni.

"Ne aflăm în faţa unui virus instabil genetic care a suferit câteva zeci de mutații în aceste luni. Una dintre mutații, aflată în poziția 614, un aminoacid care s-a schimbat în tulpina S – cea care este cea mai importantă în privința virulenței acestui virus – a generat o variantă nouă de virus, mai agresivă din multe puncte de vedere decât varianta inițială Wuhan, și care în decursul lunii aprilie a înlocuit la nivel mondial tulpina pe care o știam noi [...]

Aceste mutații pun în pericol aceste vaccinuri. S-ar putea ca peste un an sau jumătate de an, virusul să sufere atâtea mutații încât vaccinurile pe care le dezvoltăm acum să nu mai fie eficiente", a explicat directorul Oncogen, într-o intervenție la Digi24.

Dr. Virgil Păunescu: Noua variantă a virusului este mult mai agresivă

În România, specialiştii au descoperit, deja, 26 de mutaţii.

Specialistul trage un semnal de alarmă și spune că noua mutație a virusului descarcă în corp o cantitate semnificativ mai mare de material viral comparativ cu forma iniţială a virusului.

"Deocamdată, datele referitoare la agresivitatea acestuia nu sunt foarte clare, dar înclină spre o agravare a bolii. Ce mi se pare cel mai important este că virusul, noua variantă a acestuia, se multiplică mult mai mult. În decurs de două luni a dislocat complet forma inițială a virusului.

Această nouă mutație descarcă o cantitate foarte mare de material viral în organismul uman. Mult mai mult decât forma veche. Este o formă mai agresivă, chiar dacă deocamdată nu avem suficiente statistici", a subliniat dr. Viigil Păunescu.

ExitPOLL
Parteneri
x close