„Spune nu ţigăniei”. Guţă, pe afişe cu mesaje rasiste, în Roma. Noua Dreaptă: Trebuie să impunem o imagine corectă a României

de D.D.    |    28 Sep 2011   •   10:23
„Spune nu ţigăniei”. Guţă, pe afişe cu mesaje rasiste, în Roma. Noua Dreaptă: Trebuie să impunem o imagine corectă a României Foto: Antena 3
Nicolae Guţă apare pe mai multe afişe cu mesaje rasiste, lipite la o staţie de metrou din Roma. Presa italiană spune că afişele au fost lipite de Asociaţia Noua Dreaptă. Pe afişe apar mesaje precum "Spune NU inculturii" sau "Spune NU ţigăniei".

Tudor Ionescu, preşedintele Noua Dreaptă, a declarat pentru Antena 3 că afişele au scopul de a crea o imagine corectă României şi românilor în străinătate. „Ţigănia este o atitudine. (...) Nu toţi ţiganii sunt răi şi nu toţi românii sunt buni”.

Trebuie să impunem o imagine corectă a României şi a românilor în lume. (...) Nu vreau să fiu confundat cu tiganii sau francezii sau bulgarii. Nu vreau să fiu confundat cu nici un alt popor. Nu e vorba numai de tigani”, a declarat Tudor Ionescu.

Nu le dăm în cap , ci vrem să-i trezim la realitate. Vrem să le punem o oglindă în faţă , să-şi dea seama cât de mult au decăzut”, a adăugat preşedintele Noua Dreaptă.
 
Get Adobe Flash player

x close