Antena 3 CNN Actualitate Tânăr de 26 de ani mușcat de un șobolan, în Piața Romană, din București. Băiatul avea șosete și papuci

Tânăr de 26 de ani mușcat de un șobolan, în Piața Romană, din București. Băiatul avea șosete și papuci

Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană din Capitală. Incidentul a avut loc marți în jurul orei 19, lângă parcul Grădina Icoanei.

Tânăr de 26 de ani mușcat de un șobolan, în Piața Romană, din București. Băiatul avea șosete și papuci
de Andreea Cigolea    |    28 Iul 2021   •   12:36

Băiatul a ieșit din casa să își ia comanda de mâncare și în fața porții un șobolan a sărit pe el. Tânărul de 26 de ani a ajuns la spitalul Matei Balș din București la o oră distanță și a primit pe loc antitetanos și antirabic.

Medicii i-au prescris tratament cu 5 antirabice vreme de 5 săptămâni (adică unul pe săptămână). 

Consecințele mușcăturilor de șobolan 

O mușcătură de șobolan poate provoca următoarele boli:

  1. Sodoku, care se numește ”boala mușcăturilor de șobolan”. Conform statisticilor, dacă sodoku nu este tratat, atunci în aproximativ 10% din cazuri duce la moartea pacientului. 
  2. Tetanusul este o boală periculoasă care necesită cel mai intens tratament. În fiecare an, de la 30 la 60 de mii de oameni mor din toată lumea, în mare parte copii, iar rata mortalității este foarte ridicată - aproximativ 20-25%. Conform acestui indicator, tetanul se află în primele trei boli infecțioase cele mai mortale după rabie și ciuma pulmonară. 
  3. Leptospiroza - de la șobolani se transmite mai des decât alte infecții, iar susceptibilitatea oamenilor la patogenul său este foarte mare. Boala este dificilă, în jumătate din cazuri necesită tratament în unitatea de terapie intensivă. 
  4. Pseudotuberculoza (yersinioza), principalul pericol al acesteia fiind posibila dezvoltare a complicațiilor - meningită, poliartrită, osteomielită și miocardită.

×
Subiecte în articol: şobolan Piața Romană
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close