Antena 3 CNN Actualitate Tragedie la Iași! Soția unui preot paroh a murit în condiții misterioase, infectată cu COVID-19. Femeia a mers singură la spital și n-a mai ieșit

Tragedie la Iași! Soția unui preot paroh a murit în condiții misterioase, infectată cu COVID-19. Femeia a mers singură la spital și n-a mai ieșit

Daniela Marciuc, soția preotului Petru Marciuc din comuna ieșeană Mogoșești, era asistentă medicală și trata copii infectați cu COVID-19, la Centrul de Servicii Sociale C. A Rosetti din Iaşi. Femeia a ajuns pe propriile picioare la Spitalul de Boli Infecțioase din Iaşi, infectată cu COVID, dar s-a stins după câteva zile. Deși nu avea probleme de sănătate grave, organele i-au cedat pe rând, iar medicii de la ATI nu au reuşit să o salveze.

Tragedie la Iași! Soția unui preot paroh a murit în condiții misterioase, infectată cu COVID-19. Femeia a mers singură la spital și n-a mai ieșit
de Gabriel Dano    |    24 Sep 2020   •   11:45

Femeia în vărstă de 54 de ani a ajuns pe 16 septembrie la Spitalul „Sfântul Spiridon”, unde i s-au prelevat probe pentru testul COVID-19.  

„A ajuns la spitalul „Sfântul Spiridon” la ora 22:00. A stat până a doua zi la ora 14:00 pe un scaun, să aștepte rezultatul. Nu a primit nimic. M-a sunat și mi-a spus că moare acolo de foame, de sete… A plecat acasă. Seara, pe la ora 20:00 a venit rezultatul. A fost pozitiv. Și-a făcut bagajele, a plecat cu Salvarea către Spitalul de Boli Infecțioase și nu s-a mai întors”, povesteşte preotul Petru Marciuc.

Asistenta medicală luase virusul de la locul de muncă

Asistenta s-a internat apoi la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, având câteva simptome ușoare specifice, dar nimic grav. Daniela Marciuc luase virusul chiar de la locul de muncă, după ce un ajutor de bucătar a venit la serviciu infectat.

După două zile pe trecute pe salon, starea femeii s-a agravat brusc şi a fost dusă la ATI. Din păcate, după doar trei zile la terapie intensive, femeia a pierdut lupta cu viaţa.  

„Am fost sunat cât soția a fost la ATI între orele 14:00 și 15:00, în fiecare zi, și mi s-au spus lucruri. Bănuiesc că la toată lumea spun la fel cei de la spital. La ATI e mai rău ca la pușcărie. Nu știi ce e acolo. A intrat pacientul și nu îl mai vezi”, a mai precizat preotul, conform BZI.

Reacția managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”

„De ce vă mirați, am avut un pacient în vârstă de 40 de ani care s-a internat și în aceeași zi a murit. Fără să aibă comorbidități”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase, prof. dr. Carmen Dorobăț.

×
Subiecte în articol: Iași COVID-19 asistenta medicala

Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea | Luni-Joi, 21:00

Adrian Năstase: "E nevoie de o dezbatere în Parlament în legătură cu orientarea politicii externe"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close