Antena 3 CNN Actualitate Turist român prins cu "pachet de acasă" pe o plajă privată din Grecia. Cum a fost sancționat pentru tupeul său de a nu face consumație

Turist român prins cu "pachet de acasă" pe o plajă privată din Grecia. Cum a fost sancționat pentru tupeul său de a nu face consumație

Mulți români care vor să-și petreacă vacanțele departe de litoralul românesc aleg Grecia, nu doar pentru frumusețea plajelor, ci și pentru prețuri și atmosfera de la taverne. Totuși, mulți dintre ei iau cu ei în concediu și năravurile de acasă.

Turist român prins cu "pachet de acasă" pe o plajă privată din Grecia. Cum a fost sancționat pentru tupeul său de a nu face consumație
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    18 Aug 2022   •   19:34

Pe multe plaje din Grecia este interzis accesul cu mâncare şi băutura care nu sunt cumpărate de la barul special amenajat în acest sens. Grecii nu prea taxează turiștii pentru șezlong, dar îi condiționează să facă o consumație cât de mică pentru a se bucura de confortul acestuia.

Pentru că au observat că mulți turiști încearcă să-i fenteze, proprietarii plajelor au început să fie mai atenți și chiar să ia măsuri. A fost şi cazul unui român care a povestit pe Facebook faptul că a fost deranjat de proprietarul unei astfel de plaje private unde consumația era oblogatorie pentru folosirea șezlongurilor.

„Citind pe acest forum diverse întâmplări, m-am hotărât și eu să vă prezint întâmplările familiei mele în Thassos.

Am petrecut un sejur între 2 -8 august în Limenaria. Cazarea a fost relativ în regulă, micul dejun diversificat și gustos, amplasarea perfectă, chiar lângă plajă. Ce ni s-a părut nepotrivit, faptul că proprietarul George era un fel de Sherlock Holmes, adică de dimineața și până noaptea îi simțeai răsuflarea în ceafă.

Observa ce consumi pe plajă, cât ai comandat la barul său, ce ai mâncat la restaurantul său, ce duci sau ce aduci de la mașină. Oriunde te întorceai, dădeai nas în nas cu George. La un moment dat ni s-a părut frustrant. Când am rezervat ni s-a spus că este inclusă și plaja. George însă avea pretenție să comanzi totul la barul său.

Încă din prima zi, am fost martorii unei scene neplăcute, care nu ne-a picat bine. Într-o familie, soțul îndrăznise să aducă pe plajă o sticlă cu vin și, ce să vezi, George s-a aruncat asupra lui ca un uliu, l-a apostrofat și i-a vărsat sticla cu vin. Noi am cam rămas uluiți! Dar vigilența lui George, nu ne-a fost de folos în ultima zi, când înainte de plecare am găsit una dintre mașini zgâriată destul de rău în parcarea sa.

Aceste întâmplări nu ne-au împiedicat să ne bucurăm de frumusețea insulei. A fost prima dată când am ajuns aici. Frumusețea acestor locuri ne-a impresionat. Nu ne-am mai întâlnit în vacanțele noastre de până acum cu tipul acesta de cazare atât de controlat de proprietar și de aceea poate ni se pare cam ciudat. Am dori să revenim pe insulă și aș aprecia păreri legate de cazări bune, mai apropiate de tiparul hotelier, decât de genul guesthouse.”, a scris românul pe Forum Thassos.

×
Subiecte în articol: Grecia vacante
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close