Antena 3 CNN Actualitate Elena Udrea, dezvăluiri exclusive: "Infracțiunea pentru care am fost condamnată nu exista în Codul Penal la data faptei"

Elena Udrea, dezvăluiri exclusive: "Infracțiunea pentru care am fost condamnată nu exista în Codul Penal la data faptei"

Elena Udrea a vorbit în exclusivitate la emisiunea "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3 despre condamnarea sa. Udrea a primit mai multe pedepse, cuprinse între 3 şi 6 ani, pentru săvârşirea celor două infracţiuni. Instanţa le-a contopit, iar la condamnarea cea mai grea, de 6 ani, a fost adăugat un spor, urmând ca ea să execute în final 8 ani închisoare.

Elena Udrea, dezvăluiri exclusive: "Infracțiunea pentru care am fost condamnată nu exista în Codul Penal la data faptei"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2021   •   19:28

Întrebată cum a primit vestea condamnării, Elena Udrea a precizat că "a aflat într-un mod absolut şocant că s-a dat o condamnare de 8 ani, mai mult decât în Gala Bute unde se vorbea de sume mai mari."

"Eram optimista, indiferent cât de mare e presiunea, indiferent de foştii adversari, Kovesi, capii SRI de pe vremuri, nu ai cum să treci peste niste aspecte juridice, de drept penal, care faceau imposibil condamnarea mea.

E mai mult decat în Gala Bute unde se vorbea de sume mai mari, cu toate astea la Gala Bute au fost 6 ani şi aici la presupuse fapte cu finantarea unor panouri în campania din 2009 am primit 8 ani cu executare.

Întrebarea mea dincolo de altceva, este legata de faptul ca în Codul Penal vechi nu exista infracţiunea. Eu sunt instigator la luarea de mită, chiar judecatoarea spune că în 2009 nu există în Codul Penal vechi luarea de mită pentru altul, a fost introdusă în 2014 şi totuşi mă condamnă. Lucrurile astea sunt de neînţeles pentru un judecător cu experienţă”, a spus Elena Udrea.

Elena Udrea: "M-a surprins decizia de condamnare"

"Care au fost consecinţele negative asupra societăţii astfel încât să pedepseşti un om după 12 ani, o mamă de copil de doi ani să o pedepseşti cu 8 ani de puşcărie, adică nu mai avem echilibru în justiţia din România, nu mai există dreptate?", s-a întrebat Elena Udrea.

Elena Udrea: "Sunt acuzată că am instigat. E absurd!"

Întrebată cui i-ar folosi să îi facă o nedreptate, Elena Udrea a precizat că "unul din motivele condamnării ei este de a da dreptate doamnei Koveşi, domnului Bulancea şi că toate acuzaţiile pe care mi le-au adus sunt exacr aşa. Doamna judecător a ţinut să mă condamne pentru fiecare acuzaţie pe care au adus-o procurorii", a mai spus Elena Udrea.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea condamnare Subiectiv
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close