Antena 3 CNN Actualitate Un pacient cu COVID, care nu credea în virus, live pe Facebook de pe patul ATI: "Nu am crezut și uitați cum am ajuns!"

Un pacient cu COVID, care nu credea în virus, live pe Facebook de pe patul ATI: "Nu am crezut și uitați cum am ajuns!"

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, care a stat internat la Secția ATI a Spitalului Municipal din Aiud, a ținut să le mulțumească medicilor și asistentelor care i-au salvat viața. Acesta a subliniat că nu a crezut în virus, dar după experiența pe care a trăit-o îi roagă pe toți cei care îl cunosc să nu ignore pericolul reprezentat de COVID-19.

Un pacient cu COVID, care nu credea în virus, live pe Facebook de pe patul ATI: "Nu am crezut și uitați cum am ajuns!"
de Gabriel Dano    |    21 Apr 2021   •   19:21

„M-am născut a doua oară, m-au readus la viaţă. Mulţumesc întreg personalului Spitalului Aiud ATI, neurologie, infirmierele, asistentele care au fost după noi ca după nişte copii şi şi-au dat silinţa a ne ţine în viaţă. Nu am cum sa va răsplătesc toată viaţa mea", este mesajul transmis de Emil Ficior, un bărbat de 39 de ani, din Ocna Mureş, care a ajuns în stare gravă pe secţia ATI, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Cât timp a stat internat în spital a făcut un video live pe Facebook în care le-a transmis cunoscuților să nu mai ia în glumă virusul, așa cum făcuse și el.

„Nu am crezut în COVID”, spunea bărbatul cu masca de oxigen pe faţă. Din fericire, după 14 zile de chin, Emil Ficior s-a vindecat și a fost externat. Bărbatul a mărturisit pentru alba24.ro că, la un moment dat, au început să îl doară articulaţiile, să aibă o stare de somnolenţă şi să aibă saturaţie mică. Trebuia să iasă pe balcon pentru a putea avea aer.

Ca mulți alți români, în loc să meargă la spital, a rămas acasă timp de aproape patru zile, timp în care starea lui s-a agravat. Când într-un final a fost văzut de medicul de familie, acesta l-a trimis să îşi facă un test COVID.

Nu a mai apucat să afle rezultatul testului de a doua zi, pentru că starea sa de sănătate s-a agravat foarte tare. În 7 aprilie a fost depistat pozitiv şi a fost internat pe secţia ATI a spitalului din Aiud. Două zile mai târziu, bărbatul a fost conectat la aparatele de oxigen, din cauza faptului că nu putea respira fără ajutorul acestora.

Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional:

 

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close