Antena 3 CNN Actualitate Roșii toxice pe piață. Un român a ajuns în spital: “Am crezut că mor după ce am mâncat roșii din piață”. Cum le recunoașteți

Roșii toxice pe piață. Un român a ajuns în spital: “Am crezut că mor după ce am mâncat roșii din piață”. Cum le recunoașteți

Un român a ajuns la spital din cauza unei salate. Florinel Druncea, în vârstă de 42 de ani, a povestit întrega sa experiență și cum a avus pe patul de spital după ce a consumat roșii din piață. Medicii l-au avertizat că nu este primul caz, ci mai mulți pacienți au avut probleme de sănătate din aceeași cauză. Cum ne ferim de roșiile toxice.

Roșii toxice pe piață. Un român a ajuns în spital: “Am crezut că mor după ce am mâncat roșii din piață”. Cum le recunoașteți
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    17 Iul 2020   •   19:20

Bărbatul povestește că a urmat sfatul soției și s-a dus să cumpere roșii din piață: ”A avut poftă de salată de roșii și-am zis să mă duc să cumpăr de la piață că sunt mai bune, mai sănătoase decât cele din hipermarketuri”.

Florinel spune că soția nu a mai apucat să se bucure de salată pentru că a fost nevoită să plece la serviciu, așa că s-a înfruptat singur din aperitivul de vară. Nu a remarcat nimic în neregulă cu salata, doar un gust ușor acrișor care nu i-a dat de bănuit.

Român: ”Am crezut că mor după ce am mâncat roșii din piață”

După 10 minute, a început calvarul: ”Inițial au început niște dureri de burtă, cam ca niște crampe musculare. Încet, încet au devenit niște dureri insuportabile. Mă tăvăleam de durere, cât sunt de lung. Panica mare a fost atunci când au început vărsăturile de culoare verde”, a mărturisit românul.

Când n-a mai suportat durerile, s-a urcat în mașină și s-a dus de urgență la spital: „Când am ajuns îmi tremurau picioarele foarte rău, abia mai puteam să conduc. Medicii m-au luat imediat în primire, probabil fața mea albă i-a speriat puțin”.

După ce au reușit să-l pună înapoi pe picioare, medicii i-au spus bărbatului că, cel mai probabil, totul s-a întâmplat din cauza roșiilor pe care le-a mâncat, acesta nefiind primul caz asemănător pe care l-au avut în ultima perioadă.

Mai mult de atât, bărbatul a fost sfătuit să meargă la control cu roșiile cumpărate. După câteva zile, acesta s-a dus glonț în piața de unde le-a achiziționat, dar nu a mai găsit pe nimeni la tarabă.

„Ceilalți vânzători mi-au spus că a fost doar câteva zile, că nu era un obișnuit și că roșiile lui erau cele mai frumoase din piață”, a mai spus bărbatul, citat de Fanatik.

Cum recunoașteți roșiile toxice

Specialiștii spun că piețele abundă în roșii toxice. Pe lângă faptul că sunt tratate cu diverse substanţe, mai ales dacă sunt aduse din afara ţării şi trebuie să reziste unui drum lung, roșiile mai ascund un pericol. Cele cu seminţe încolţite ne pot îmbolnăvi pentru că acumulează o substanţă numită solanină, care este toxică pentru organism. În funcţie de concentraţie şi de cantitate, solanina duce la deshidratare şi chiar la insuficienţă renală. Veți recunoaște roșiile ale căror semințe încolțesc datorită prezenței unor firicele alb-verzui în pulpa fructului.

Roșiile sănătoase nu au codița uscată, iar dacă aceasta este lemnoasă, este semn clar că roșia a fost tratată pentru a se dezvolta mai repede. De asemenea, dacă în pulpa roșiei, observați un cerc alb, ar fi mai bine să nu o consumați pentru că aceasta a fost grăbită să se dezvolte cu ajutorul pesticidelor.

×
Subiecte în articol: rosii spital roșii toxice
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close