Antena 3 CNN Actualitate 9 persoane au murit imediat după ce s-au vaccinat antigripal. Autoritățile nu se gândesc să suspende programul din Coreea de Sud

9 persoane au murit imediat după ce s-au vaccinat antigripal. Autoritățile nu se gândesc să suspende programul din Coreea de Sud

Situație îngrijorătoare în Coreea de Sud, după ce 9 oameni au murit zilele trecute în urma administrării vaccinului antigripal.

9 persoane au murit imediat după ce s-au vaccinat antigripal. Autoritățile nu se gândesc să suspende programul din Coreea de Sud
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    22 Oct 2020   •   09:35

Aceste morți ridică mari semne de întrebare, în special datorită faptului că în această perioadă se desfășoară o campanie națională de vaccinare cu scopul de a preveni suprapunerea unei epidemii de gripă cu cea de COVID-19, scrie agenția de presă Reuters.

Doar ieri, de exemplu, au fost raportate 5 astfel de cazuri, însă autoritățile spun că nu au găsit o legătură între decese și vaccinul antigripal și că nu se gândesc să suspende programul. 

Peste 8 milioane de oameni au fost vaccinați în cadrul programului gratuit, iar 430 dintre aceștia au raportat deja reacții adverse. 

Rafila: ”Sezonul gripal întârzie, din fericire”

În țara noastră, sezonul gripal va începe în ianuarie și va avea intensificări în februarie - martie. Măsurile individuale de protecție în contextul Covid au determinat întârzierea sezonului gripal.

Alexandru Rafila a explicat astăzi că nici în România, dar nici în Europa nu există cazuri de suprapuneri de cazuri gripă/coronavirus.

„Este o întârziere a sezonului gripal în acest moment, din fericire. Acest lucru se datorează în bună măsură protecției individuale, ceea ce a adus la diminuarea circulației virusului gripal. O circulație mai intensă a virusului gripal probabil că va fi undeva în luna ianuarie, după părerea mea”, a declarat Rafila la Digi24.

Conform acestuia, sezonul gripal poate să înceapă în ianuarie și ar putea avea intensificări în februarie - martie.

×
Subiecte în articol: vaccin antigripal
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close