Antena 3 CNN Actualitate Primele vaccinuri anti-COVID-19 făcute pe pile. Reacția autorităților

Primele vaccinuri anti-COVID-19 făcute pe pile. Reacția autorităților

Se pare că pilele și șpaga nu sunt doar obiceiuri româneşti - au ajuns să fie folosite chiar și de anumite vedete poloneze care au dorit să le-o ia înainte la vaccinare chiar și medicilor. Același nărav a lovit însă și peste Ocean, în SUA, Oficiali din sănătate din statul american Tennessee sunt acuzați că şi-au vaccinat prietenii în detrimentul bătrânilor.

Primele vaccinuri anti-COVID-19 făcute pe pile. Reacția autorităților
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    04 Ian 2021   •   23:16

Autorităţile poloneze anchetează unităţile Universităţii de Medicină din Varşovia, după ce au fost confirmate bănuielile de redirecţionare a dozelor destinate medicilor. Premierul polonez, Adam Niedzielski, a ameninţat chiar că dacă au existat cu adevărat unii privilegiaţi vor urma consecinţe Potrivit oficialilor polonezi din sănătate, 18 vedete au fost vaccinate joi, fără să îşi respecte rândul.

În Tennessee, mai mulți bătrâni au fost înștiințați că nu există doza disponibile pentru a fi vaccinați. La scurt timp, însă, oficiali din sănătate şi-au chemat prietenii şi rudele şi le-au administrat vaccinul anti-COVID-19.

Spitalul s-a apărat apoi că nu cunoștea exact stocul. Deocamdată, nu este clar dacă printre cei vaccinaţi erau şi medici, aflaţi în prima linie.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close