Antena 3 CNN Actualitate Surpriză uriașă la CCR: Referendumul pe justiție, contestat

Surpriză uriașă la CCR: Referendumul pe justiție, contestat

Surpriză uriașă la CCR: Referendumul pe justiție, contestat
12 Iun 2019   •   12:08

UPDATE  Judecătorii Curții Constituționale au amânat, miercuri, dezbaterea pe dosarul de validare a rezultatelor referendumului pe justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis, fiind primită și o contestație de la un cetățean pe una dintre întrebările de la scrutin.

Dosarul este amânat pentru data de 27 iunie.

----------------------------

Curtea Constituțională ar putea valida miercuri referendumul care a avut loc în ziua alegerilor europarlamentare.

Înainte de a fi publicată în Monitorul Oficial, hotărârea Curţii Constituţionale este prezentată Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună. 

Președintele a propus după consultările de la PalatulCotroceni un acord pentru garantarea rămânerii României în Uniunea Europeană, iar cele două întrebări ale referendumului vor fi cuprinse în acest pact, alături de iniţiativa Fără Penali şi modificarea legislaţiei electorale. 

La prima întrebare, privind interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul "da" a fost de 6.459.383, în timp ce pentru "nu" au optat 1.059.678. Numărul voturilor nule: 403.530. 

La întrebarea a doua, privind interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonanţe, numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul "da" a fost de 6.477.865, iar pentru "nu" - 1.038.916. Numărul voturilor nule: 407.088. 

×
Subiecte în articol: CCR procedura amanare scrutin Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close