Antena 3 CNN Actualitate Vești proaste de la OMS! Când va înceta pandemia de coronavirus? Un vaccin, abia la sfârșitul anului viitor

Vești proaste de la OMS! Când va înceta pandemia de coronavirus? Un vaccin, abia la sfârșitul anului viitor

Lumea își va reveni după toată această criză provocată de pandemie abia în anul 2022. Este estimarea unui reputat expert al Organizației Mondiale a Sănătății ce are la bază atât argumente științifice cât și financiare.

Vești proaste de la OMS! Când va înceta pandemia de coronavirus? Un vaccin, abia la sfârșitul anului viitor
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    22 Sep 2020   •   08:20

Soumya Swaminathan, șefa cercetătorilor de la OMS, susține că se vor putea obține câteva sute de milioane de doze de vaccin până la jumătatea anului viitor. Astfel încât toate cele 170 de țări înscrise în program vor putea primi o parte din acestea.

Din cauza lipsei de fonduri, cercetătorul preconizează că, abia la sfârșitul anului 2021 vaccinul va fi disponibil și doar pentru aproximativ 2 miliarde de oameni. 

Este nevoie ca până la 70% din populație să dezvolte imunitate înainte să vedem o reducere dramatică a transmiterii acestui virus, spune șefa cercetătorilor de la OMS, care mai atrage atenția că nu se știe cât timp vor proteja aceste vaccinuri, mai exact cât durează imunitatea după administrarea lor. 

Cert este că cercetătorii depun eforturi uriașe științifice pentru a avea cât mai curând un astfel de vaccin, atât de dorit. 

×

ȘTIRI

Petrolul rusesc, interzis de astăzi în UE. Ce urmeaza după intrarea în vigoare a embargoului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close