Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta consideră „inacceptabil” gestul fanilor echipei Rapid de a da foc steagului Ungariei

Victor Ponta consideră „inacceptabil” gestul fanilor echipei Rapid de a da foc steagului Ungariei

Victor Ponta consideră „inacceptabil” gestul fanilor echipei Rapid de a da foc steagului Ungariei
de M.T.    |    20 Mar 2013   •   15:45

Premierul Victor Ponta consideră „inacceptabil” gestul fanilor echipei Rapid de a da foc steagului Ungariei la meciul de luni cu CFR Cluj, din cadrul etapei a 23-a din Liga I.

„Acest gest nu poate fi scuzat de nimic. Resping categoric astfel de manifestări iresponsabile şi inacceptabile pentru o societate care doreşte să promoveze şi să trăiască în valorile europene ale toleranţei, ale prieteniei şi inclusivităţii. Sper ca dincolo de sancţiunile sportive, Jandarmeria să-i identifice pe cei care au înţeles să-şi susţină echipa în acest mod reprobabil şi să aplice legea cu maximă rigoare", a afirmat Victor Ponta, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Guvernului, citat de Agerpres.

Primul ministru este de părere că astfel de gesturi reprezintă „excese ale unor persoane cantonate într-o serie de stereotipuri şi prejudecăţi ce trebuie combătute cu fermitate în spaţiul public”.

„Manifestări de acest gen nu îşi au locul în nicio societate europeană a secolului XXI şi cu atât mai puţin într-o arenă sportivă", a mai precizat Ponta.

Liga Profesionistă de Fotbal a sancţionat clubul Rapid, care va fi obligat să joace un meci fără spectatori şi să plătească o amendă de 30.000 de lei pentru gestul fanilor.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Rapid CFR Cluj Liga I Ungaria
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close