Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, declarații de ultimă oră după întâlnirea cu Maia Sandu: „România va rămâne cel mai sincer susținător al eforturilor Republicii Moldova”

Viorica Dăncilă, declarații de ultimă oră după întâlnirea cu Maia Sandu: „România va rămâne cel mai sincer susținător al eforturilor Republicii Moldova”

Viorica Dăncilă, declarații de ultimă oră după întâlnirea cu Maia Sandu: „România va rămâne cel mai sincer susținător al eforturilor Republicii Moldova”
Sursa foto: Sursă foto: Gov.ro
02 Iul 2019   •   11:37

UPDATEPrim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită marţi, la Palatul Victoria, de premierul Viorica Dăncilă. 

Noul lidel al social-democraților, Viorica Dăncilă, a mai precizat că România va rămâne cel mai sincer susținător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul european.

„Mă bucură în mod deosebit prezența la București a doamnei Maia Sandu, Prim-ministrul Republicii Moldova, în prima sa vizită de la preluarea mandatului. Îi transmit doamnei Maia Sandu, și pe această cale, cele mai sincere felicitări și urări de succes în activitate”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Prim-ministrul a subliniat că apreciează în mod deosebit interesul doamnei Prim-ministru și al Guvernului pe care îl conduce pentru consolidarea relației speciale cu România. 

„Folosesc această ocazie, pentru a reitera deplina disponibilitate a Guvernului României și a mea personal pentru o excelentă colaborare cu doamna Prim-ministru Maia Sandu și cu noua echipă guvernamentală de la Chișinău, în spiritul Parteneriatului nostru Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bază esențială a relației noastre speciale față de care există așteptări și interes permanent la nivelul ambelor societăți”, a reiterat Viorica Dăncilă.

 „Întâlnirea de astăzi ne-a oferit prilejul unui dialog de substanță asupra priorităților relației noastre bilaterale. Avem o bază solidă pe care vom construi, mai ales că avem proiecte bilaterale pe toate dimensiunile vieții economice şi sociale. Totodată, am evidențiat importanța consolidării comunității de limbă, cultură și istorie, care stă la baza relației speciale cu Republica Moldova. Am transmis astăzi un mesaj ferm de încurajare a Republicii Moldova în direcția continuării obiectivelor europene și implementării reformelor asumate în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Am arătat că România cunoaște din proprie experiență care sunt provocările punerii în aplicare a unei agende ambițioase de reformă dar, în același timp, am asigurat că nu există altă alternativă pentru asigurarea democrației şi prosperității Republicii Moldova”, a mai adăugat premierul.

„Am asigurat-o pe doamna Prim-ministru că vom acţiona permanent în interiorul consensului european pentru a crește beneficiile acţiunii externe a Uniunii Europene în Republica Moldova. Am arătat că dorim să contribuim la implicarea mai fermă a UE în sprijinul parcursului european al Republicii Moldova, astfel încât acesta să devină ireversibil”, a spus premierul.

Viorica Dăncilă a mai subliniat un aspect important al intereselor comune, atât ale României, cât și ale Republicii Moldova.

„Am identificat astăzi, împreună cu doamna Prim-ministru, domeniile de interes imediat asupra cărora ne vom concentra cu prioritate în etapa următoare, ţinând cont de nevoile Republicii Moldova. Astfel, cele două Guverne vor începe să lucreze, în cadrul unui Grup de lucru interguvernamental, urmând să analizăm care dintre proiectele în curs de derulare necesită o atenție imediată. De asemenea, dacă va fi cazul, putem avea în vedere derularea de proiecte noi care să susțină avansul european al Republicii Moldova”, a argumentat premierul.

----------------------------

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită marţi, la Palatul Victoria, de premierul Viorica Dăncilă. 

Acestea vor susține o declarație comună începând cu ora 11:00.

Şefa Executivului moldovean va avea o întrevedere cu omologul său român. 

Ulterior, cei doi oficiali vor susţine o declaraţie de presă comună. 

Tot marţi, premierul Republicii Moldova se va întâlni şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. 

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, se află marţi într-o vizită oficială la Bucureşti, aceasta fiind prima vizită externă pe care prim-ministrul de la Chişinău o efectuează după preluarea mandatului. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close