Antena 3 CNN Actualitate Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, despre coronavirus: ”E un virus nou, instabil, care se pretează la mutații foarte ușor”

Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, despre coronavirus: ”E un virus nou, instabil, care se pretează la mutații foarte ușor”

Vin semnale de la specialiștii care studiază virusurile. Atenție mare la tulpinile care circulă în țara noastră. Cercetătorii sunt în alertă!

Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, despre coronavirus: ”E un virus nou, instabil, care se pretează la mutații foarte ușor”
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    10 Ian 2021   •   13:51

Este posibil să circule la noi în țară mai multe mutații periculoase ale virusului SARS-COV-2 care să nu fi fost detectate încă. Sunt foarte multe necunoscute și în legătură cu noul caz al femeii din Giurgiu, infectată cu noua tulpină din Marea Britanie.

Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, este de părere că sunt foarte multe variante ale noului coronavirus.

”Cred că în România noi putem face secvenţializări de tulpini virale, la Timișoara fără probleme. Mai sunt 4-5 centre, dacă nu mai multe,  care pot face asta, cu condiția ca ministerul să aloce bani. Noi avem aparatură și oameni cu experiență”, a spus Virgil Păunescu.

Virgil Păunescu: În România putem afla ce tulpini sunt

”Noi am făcut un studiu pe ceea ce s-a secvențializat până acum în România. Din 100-120 de pacienți de la care s-a recoltat virus și s-a făcut secvențializare, 25 aveau mutații fără mari consecințe.

E un procent care ne-a surprins și nu ne-a surprins.

E un virus nou, instabil, care se pretează la mutații foarte ușor și tocmai în acest lucru constă și periculozitatea lui”, a mai spus Păunescu, duminică, la ”News Magazine”.

Virgil Păunescu: În România putem afla ce tulpini sunt

Coronavirus în România, 10 ianuarie 2021. Nou bilanț COVID-19 - Zeci de decese au fost raportate în ultimele ore

Coronavirus în România, 10 ianuarie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 3.082 cazuri noi, în România, în ultimele 24 de ore, 62 decese noi și 1.065 pacienți în secțiile de ATI.

În intervalul 09.01.2021 (10:00) – 10.01.2021 (10:00) au fost raportate 62 de decese (37 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 11 decese la categoria de peste 80 de ani.

×
Subiecte în articol: Virgil Păunescu coronavirus
Parteneri
Schimbarea care îi vizează pe toţi şoferii români, din iunie 2023
x close