Antena 3 CNN Actualitate Vitaminele care ne ajută în lupta cu SARS-CoV-2. Medicul Adina Alberts: ”În fiecare zi trebuie să luăm două grame”

Vitaminele care ne ajută în lupta cu SARS-CoV-2. Medicul Adina Alberts: ”În fiecare zi trebuie să luăm două grame”

Există anumite vitamine care ne ajută în lupta cu SARS -CoV-2. De fapt acestea ne cresc imunitatea si astfel putem rămâne sănătoși cât mai mult timp. Medicul Adina Alberts ne explică despre ce este vorba şi la ce ne ajută de fapt aceste suplimente, dar şi când ajung să ne facă rău.

Vitaminele care ne ajută în lupta cu SARS-CoV-2. Medicul Adina Alberts: ”În fiecare zi trebuie să luăm două grame”
de Andreea Cigolea    |    27 Oct 2020   •   10:20

Medicul Adina Alberts a vorbit la rubrica ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea despre cât de importante sunt vitaminele C şi D pentru organism, dar mai ales ce trebuie să facem pentru a fi sintetizate de organism.

''Există anumite vitamine pe care foarte mulţi dintre noi le cunoaştem, care ne ajută să ne creştem imunitatea, lucru care este o chestie foarte benefică şi în lupta acestui nou coronavirus. Este binecunoscuta vitamina C care ne ajută. Mai nou, a apărut în farmacii şi varianta alcalină a vitaminei C.

Vitamina D se sintetizează în organism dacă stăm la soare fără protecţie solară

Mai avem o vitamină importantă, vitamina D. Ştim din facultate, noi, medicii şi foarte mulţi dintre dumneavoastră cunoaşteţi că vitamina D se sintetizează în organism dacă stăm la soare creşte nivelul de vitamina D din organism. Lucrul acesta se întâmplă în mod normal, este firesc, dar nu şi dacă stăm la soare cu protecţie solară, ceea ce foarte mulţi medici dermatologi recomandă.

Este bine să ştim că trebuie să stăm la soare fără niciun fel de cremă pe noi în orele acelea cu soare blând, adică dimineaţa şi după-amiaza, după ora, astfel încât să putem sintetiza vitamina D, aşa cum e normal să o facem. Dacă nu, începând cu toamnă-iarnă-primăvară trebuie să ne administrăm vitamina D.

Înainte de administra vitamina D este bine să ne testăm nivelul de vitamina D3 din organism

Valorile normal sunt puţin discutate la nivel mondial, pentru că nu sunt de acord toţi specialiştii, undeva în jur de 40-90 de nanograme la mililitru ar fi o cantitate normală de vitamina D. Vitamina D în comparaţie cu vitamina C este o vitamină care se depozitează dacă există exces în organism şi poate să creeze această hipervitaminoză D, sau intoxicaţe cu vitamina D şi atunci noi trebuie să o dozăm înainte de a începe administrarea. Nu putem să luăm vitamina D a la long fără să o dozăm, aşa cum putem să facem totuşi cu vitamina c, pentru că este o vitamină hidrosolubilă. 

Vitamina C este foarte bine suportată de organism, chiar şi în cantităţi mari

Se elimină excesul. Oricât am lua se elimină din organism. E adevărat că poate să creeze şi anumite simptome de genul: dureri stomacale sau probleme la nivelul tractului digestiv, dar în general, vitamina C este foarte bine suportată de organism, chiar şi în cantităţi mari.

De altfel, vitamina C acompaniază multe dintre tratamentele oncologice. Specialiştii au constatat că aduce un suport antioxidant foarte important în lupta cu această maladie canceroasă.

În fiecare zi ar fi bine să luăm câte două grame de vitamina C

Vitamina C, din păcate nu este sintetizată în organism, deci nu puem lua decât din alimentaţie. Uneori uităm să consumăm suficientă lămâie sau nu consumăm suficiente legume verzi, sau uităm, mai ales că este sezonul rece acum şi le găsim mai greu. Nu este rău să suplimentăm şi să luăm în fiecare zi două grame de vitamina C'', a explicat dr. Adina Alberts, medic primar chirurg.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close