Antena 3 CNN Actualitate ZIUA PLANETEI PĂMÂNT. Google sărbătorește ZIUA PLANETEI PĂMÂNT cu un Google Doodle special

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT. Google sărbătorește ZIUA PLANETEI PĂMÂNT cu un Google Doodle special

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT. Google sărbătorește ZIUA PLANETEI PĂMÂNT cu un Google Doodle special
22 Apr 2018   •   10:33

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT La 22 aprilie, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Planetei Pământ (sau Ziua Pământului), instituită de ONU, în 2009, prin Rezoluția 63/278, pentru a ne reaminti fiecăruia că Pământul și ecosistemele sale ne oferă condițiile pentru întreținerea vieții. ZIUA PLANETEI PĂMÂNT este celebreată de Google cu un Google Doodle special. ZIUA PLANETEI PĂMÂNT

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT  Ziua Pământului oferă oportunitatea de a sensibiliza opinia publică din întreaga lume cu privire la provocările care pot distruge bunăstarea planetei și viața pe care o susține Pământul.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT  În 2017, manifestările au ca slogan "Educația pentru mediu și climă", fiind dat startul Campaniei de educație la nivel mondial pentru următorii trei ani, potrivit www.un.org. Educația este fundamentul progresului. Populația trebuie informată, astfel încât să înțeleagă conceptele din sfera schimbărilor climatice și să fie conștientă de amenințarea fără precedent a planetei noastre. Educația pentru apărarea și întreținerea mediului este un motor nu numai pentru adunarea de votanți în favoarea legilor și politicilor de mediu și de climă, ci și pentru accelerarea dezvoltării tehnologiilor și locurilor de muncă ecologice.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT  Pentru atingerea obiectivului Campaniei de educație la nivel mondial pentru mediu și climă până la Ziua Pământului din anul 2020, când se marchează 50 de ani de la prima celebrare a zilei, este necesar să se producă o schimbare, atât la nivelul valorilor, abilităților, cât și la nivelul atitudinilor, în mod special al modelelor de gândire, iar această schimbare nu poate fi realizată decât prin intermediul educației (sub toate formele sale — formală, non-formală și informală), potrivit www.earthday.org.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT  Organizația Națiunilor Unite invită toate statele membre, organizațiile din sistemul ONU, organizațiile internaționale, regionale și subregionale, societatea civilă, organizațiile neguvernamentale și părțile interesate, să urmărească și să sensibilizeze publicul cu privire la Ziua Internațională a Planetei Pământ.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT  În prezent, peste un miliard de oameni, de la Beijing la Cairo, de la Melbourne la Londra, de la Rio la Johannesburg sau de la New Delhi la New York, își exprimă interesul pentru protejarea planetei, participând la diverse acțiuni dedicate acestei zile.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT La 22 aprilie 1970, a luat ființă mișcarea pentru protejarea mediului, marcându-se pentru prima dată Ziua Pământului prin manifestații anti-poluare pe întreg teritoriul Statelor Unite, la care au participat aproximativ 20 de milioane de americani. Ca urmare a acestor manifestații, senatorul american Nelson a reușit să convingă politicienii de necesitatea adoptării unei legislații corespunzătoare pentru protecția mediului înconjurător: legea aerului curat, a controlului substanțelor toxice, a calității apei etc.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT  De atunci, în fiecare an, această zi a fost marcată pentru a aduce în atenția oamenilor necesitatea protejării mediului înconjurător, pentru a conștientiza populația privind necesitatea conservării resurselor naturale ale lumii și pentru ca problematica ecologică să devină parte integrantă a educației și culturii. Douăzeci de ani mai târziu, Ziua Pământului a devenit globală, mobilizând 200 de milioane de oameni în 141 de țări și ridicând problemele de mediu pe scena mondială.

ZIUA PLANETEI PĂMÂNT  Declarația de la Rio, din 1992, adoptată în cadrul Conferinței Organizației Națiunilor Unite despre Mediu și Dezvoltare, recunoaște responsabilitatea colectivă a oamenilor de a promova armonia în toate legăturile cu natura și Pământul, pentru a obține un echilibru echitabil între nevoile economice, sociale și cele de mediu ale generațiilor prezente și viitoare ale omenirii.

 

×
Subiecte în articol: Google Doodle
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close